nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Veszprémből lenne újra válogatott

A huszonhétszeres válogatott futsalkapus, Reveland Zoltán szeretne ismét címeres mezben bizonyítani, a Veszprémmel pedig a bajnokság felső házába jutni.

Forrás: vehir.hu             Szerző: Zatkalik Dávid

Mint arról korábban beszámoltunk, a jövőre is élvonalbeli 1. Futsal Club Veszprém a huszonhétszeres válogatott portással, Reveland Zoltánnal erősítette meg keretét.

– Mindenképpen szerettem volna újra az NB I-ben védeni, de lovasberényi lakosként Veszprém közelsége, valamint Madi (Madarász János – a szerk.) személye is sokat nyomott a latban a döntésem meghozatalakor – kezdte sorolni a váltás okait a rutinos hálóőr.  – Emellett a Rajki Tamás által felvázolt célokkal is szimpatizáltam. Az ügyvezető elnök már az első megkeresésekor elmondta, hogy hosszú távra terveznek, s rendezett anyagi háttér mellett biztos NB I-es csapatot szeretnének kialakítani. Felvázolta továbbá, hogy fiatal csapatot kívánnak kialakítani néhány rutinos játékossal kiegészülve, s utóbbiak között szántak szerepet nekem – folytatta a 33 esztendős labdarúgó, aki a célokról és első benyomásairól is beszélt.

– A biztos bennmaradás mindenképp reális cél. Sőt, az elmúlt három hét tapasztalati alapján úgy látom, a játékosállomány kellően erős ahhoz, hogy akár a felsőházba is odaérjünk. A csapattársakkal nagyon jól kijövök, mindenki barátságosan fogadott. A szakmai munka remek: kemény, pörgős, edzéseken veszünk részt nagy fegyelemmel, amelyben a játékosok abszolút partnerek. Úgy vélem, hogy a kemény felkészülésnek meglesz a gyümölcse – húzta alá a sportoló, aki a magánéletében is óriási esemény előtt áll, kedvesével ugyanis a jövő hónapban várják első gyermekük érkezését.

A kapus 2003 és 2012 között kilenc évet húzott le az üllői Csö-Montage együttesénél, amely időszakra máig jó szívvel tekint vissza.

– Csodálatos éveket töltöttem Üllőn. 2003-ban Magyarország legismertebb futsalcsapatába kerültem, amely ezt megelőzően zsinórban háromszor nyert bajnokságot. Sajnos nekem nem adatott meg, hogy bajnok lehessek, csak döntőig jutottam. Aztán ahogy teltek az évek, változtak a célok, az anyagi feltételek, s a játékoskeret is.  Mivel nem láttam lehetősét a fejlődésre, 2012 nyarán elhagytam a klubot – emlékezett vissza.

Ekkor fogadta el a másodosztályú Fehérvár ajánlatát, ahol előbb játékosként, majd edzőként is bizonyíthatott.

– Nagy reményekkel vágtam bele a fehérvári munkába, úgy gondoltam, hogy a tapasztalatommal segíteni tudom a gárdát. Fél szezon elteltével átvettem a szakmai munka irányítását, de sajnos itt sem voltak meg azok a lehetőségek, amelyekkel előre tudtunk volna lépni – tekintett vissza karrierjének előző állomására.

A Veszprém új szerzeménye elismerte: nagyon megtetszett neki az edzői munka, amelynek köszönhetően tovább szélesedtek a sportággal kapcsolatos ismeretei. Nem titkolt célja, hogy a jövőben ezt folytassa, akár Veszprémben is szívesen foglalkozna fiatalokkal.

Reveland legutóbb egy évvel ezelőtt – a szerbek ellen elvesztett vb-pótselejtezős párharc során – ölthette magár a címeres mezt, ám bízik benne, hogy hamarosan ismét feltűnik a nemzeti együttes keretébe.

– Célom és vágyam, hogy újra odakerüljek a keretbe. Tavaly NB II-esként erre nem volt lehetőségem, mert Frank Tamás szövetségi kapitány a másodosztályból nem hívott játékost. Most újra NB I-es vagyok, s új kapitányunk van. Minden erőmmel azon leszek, hogy újra keretbe kerüljek – húzta alá.

A kapuvédő karrierjének legemlékezetesebb pillanatai között említette azt a 2003-as BL-selejtezőt, amikor „zöldfülűként” pályára léphetett a spanyol bajnok sztárcsapat ellen. S noha a 2010-es hazai rendezésű Eb-n „csak” a kispadig jutott, máig óriási élményt jelentenek neki a nyolcezer néző előtt vívott csaták.

Rajki Tamás
2013. augusztus 12. 8:31