nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

NB I-es maradhat a futsalcsapat!

Az I. Futsal Club Veszprém a Cső-Montage együttesével kötött megállapodás keretében várhatóan az élvonalban kezdheti a 2013/14-es idényt. A gárda új vezetőedzője a válogatottsági rekorder, Madarász János.

Forrás: vehir.hu               Szerző: Zatkalik Dávid

Az NB I-es bajnokság előző kiírásában utolsó helyen záró 1. Futsal Club Veszprém szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Cső-Montage csapatával – amely nem tudja vállalni az NB I-es indulást – együttműködést kötöttek, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pedig a bakonyiakat kérte fel az indulásra. A nevezést a versenybizottságnak még jóvá kell hagynia, így a döntés egy-másfél héten belül válhat hivatalossá.

Rajki Tamás elmondta: a helyzet nem csak lehetőség, hanem felelősség is. Igyekeznek mihamarabb bebizonyítani, hogy méltók a szurkolók és a városvezetés bizalmára. Továbbá azt is elismerte, hogy a tavalyi szereplés után bizony akad törlesztenivalójuk a szimpatizánsok felé.

A szakmai munka irányítását a profi játéktól két évvel ezelőtt visszavonult Madarász János veszi át, aki százhuszonnyolc alkalommal ölthette magára a címeres mezt, s azóta is a válogatott gólrekordere.

– Kiértékeltük a kiesés szakmai okait, ennek nyomán változások történtek. Mostantól Madarász János felelős a szakmai munkáért, akit az eddigi vezetőedző, Németh Gábor segíti a továbbiakban. Az érkező szakember a tapasztalatával óriási segítséget jelent nekünk. Hétfőn megkezdtük a felkészülést, s heti négy edzéssel készülünk. Fontos, hogy nem nulláról kezdjük a munkát, csak néhány apróságot kell kijavítani. Ha ezek megvalósulnak, stabil NB I-es csapattá válhatunk – fejezte ki reményét a klub ügyvezető elnöke.

A keretben várható változásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy elsősorban olyan játékosokkal szeretnének dolgozni, akiknél a futsal az elsődleges a nagypályás játékkal szemben. Boromisza Gáborral és Boromisza Dániellel már sikerült megállapodni, de tárgyalás zajlik egy válogatott játékossal, aki "a hátsó tengelyben jelenthet erősítést". Az első foglalkozáson huszonketten jelentek meg, a klubvezetés azonban tizenöt-tizenhat fős keretben gondolkodik. Így természetesen lesznek távozók is, személyükről várhatóan a következő két hétben látottak alapján dönt majd a szakvezetés.

– Első osztályú és veszprémi maradt a futsal klub – húzta alá dr. Navracsics Tibor, aki a Szilágyi Diáksport Egyesülettel tavaly megkötött megállapodás jelentőségét hangsúlyozta.  – A veszprémi gyerekek számára biztosított, hogy bekapcsolódjanak ebbe a sportágba, amely népszerű, könnyen elérhető és hasznos időtöltést jelent – fogalmazott a klub tiszteletbeli elnöke.

Porga Gyula hangsúlyozta: a klub az elmúlt két szezont saját erőből, önkormányzati támogatás nélkül játszotta végig, noha három olyan feltételnek is megfelel, amely miatt a város anyagi segítségére számíthat.

– Fontos, hogy szerethető legyen a csapat, a veszprémiek pedig szeretik a futsalt. Szívesen járnak a mérkőzéseikre, még akkor is, ha néha csalódniuk kellett. Az egyesület óriási energiákat fordít az utánpótlás nevelésre, stabil bázissal rendelkezik ezen a téren. Emellett ez egyesület gazdálkodása átlátható. Az 1. FCV tehát minden olyan feltételnek megfelel, amely alapján méltán emeljük a kiemelt együttesek közé – összegzett Veszprém polgármestere, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a támogatás mértékét még jóvá kell hagynia a képviselő testületnek, ezért konkrét számokról nem tud beszélni, de jelentős összeggel kívánják támogatni a klubot.

A csapat újonnan kinevezett mestere derűsen nyilatkozott a célokról, esélyekről.

– Meggyőződésem, hogy nem a leggyengébb csapat esett ki az idény végén, de látom a hiányosságokat is. A vezetők felvázolták, hogy mit várnak tőlem, akik egy nyugodt évet kértek. Én azonban nem szeretem a kudarcot, mindig megalkuvás nélkül mentem a siker felé. Szeretném, hogy a játékosaim is így tegyenek, így az idény végén az első hatban szeretném látni a csapatot. Az első félévben ki fog derülni, hogy van-e ennek realitása – mondta Madarász János, aki először az eredményességre, utána pedig a szépségre fog koncentrálni munkája során.

Rajki Tamás
2013. július 18. 11:26