nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

A cél az azonnali visszajutás

Az azonnali visszajutást tűzte ki célul az NB I-ből kiesett veszprémi futsalcsapat, ahol várhatóak ugyan változások, de az együttes gerincét szeretné együtt tartani a klubvezetés.

Forrás: vehir.hu             Szerző: Zatkalik Dávid

Az élvonalban újonc 1. Futsal Club Veszprém megfelelően teljesített az alapszakasz során, így a klub hívei nagy reményekkel várták az alsóházi rájátszást. A bennmaradásért folytatott közvetlen küzdelemben azonban nyolcból hét meccset elvesztett Németh Gábor együttese, s így az utolsó fordulóban búcsúzni kényszerült az első osztálytól.

Rajki Tamás

– A rájátszásban nyújtott szereplésünk mindenképpen kudarc. Ugyan évközben sokat fejlődtünk, de ez kevés volt, hogy megőrizzük a tagságunkat. Mindezért pedig csak magunkat okolhatjuk, hiszen nem tudtunk élni a sorozatos lehetőségekkel – húzta alá Rajki Tamás, aki a kiesés okaként több tényezőt is említett.

– A sorozatos egygólos vereségek hatására mentális gödörbe került a társaság a hajrára. Ekkor pedig már nem tudta felpörgetni magát a csapat, ahogy az edzői stáb sem a fiúkat. A döntő szituációkban nem voltunk kellően higgadtak, ehelyett technikai hibákat vétettünk és fegyelmezettségi problémák is adódtak. Utóbbinak köszönhetően meghatározó játékosaink több meccset is kihagytak eltiltás miatt. Játékos és szakmai oldalról is láttunk hibákat, ezeket próbáljuk kijavítani az előttünk álló időszakban – folytatta az értékelést az FCV ügyvezető elnöke.

A 2013/14-es idényt tehát az NB II-ben kezdi meg a társaság. A városvezetés, a támogatók és a klub részéről is egyértelmű elvárás az azonnali visszajutás.

– Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de az erőviszonyok ismeretében és a kétéves tapasztalatunk tükrében kijelenthető, hogy az NB II-t az NB I-re való felkészülésnek szánjuk. Szeretnénk megerősödni a második vonalban, hogy a legjobbak közé visszatérve ne kelljen az ideihez hasonló izgalmakat átélnünk. Az együttes újabb lehetőség előtt áll: egyéves élvonalbeli tapasztalattal felvértezve mindenki megmutathatja, hogy mire képes.

A cél: egy osztállyal lejjebb megerősödni

Bár a játékosok múlt héten megkezdték szabadságukat, a vezetőség jelenleg is gőzerővel dolgozik az együttes megerősítésén.

– Folyamatosan zajlanak a tárgyalások. Július közepén kezdjük meg az alapozást, addigra várhatóan kialakul az a társaság, amellyel a következő idényben harcba szállunk. Az együttes gerincét szeretnénk együtt tartani, hiszen ezt a keretet – az egyéni képességek alapján – továbbra is alkalmasnak tartjuk arra, hogy NB I-es középcsapattá váljon. Megnézzük, hogy a nagypályás átszervezések után kik jöhetnek szóba nálunk, s megvizsgáljuk azt is, hogy futsaljátékosok idecsábíthatóak-e – vetette fel a klubvezető, majd hozzátette: a jövőt továbbra is elsősorban veszprémi és a város környéki labdarúgókkal képzelik el.

– Ha összességében nézzük az elmúlt két évet, nincs szégyellnivalónk. Folyamatosan javult a futsal társadalmon belüli megítélésünk. Sokan megjegyezték, hogy a képességek alapján nem nekünk kellett volna kiesni, de persze a szimpatikus vesztes szerepe nem éppen kellemes. Örömteli azonban az utánpótlásunkban elindult remek folyamat. Jelenleg több mint száz gyerek sportol nálunk, őket semmiképp sem szeretnénk elengedni.

Rajki Tamás
2013. június 24. 21:22