nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Az Eb-selejtezőkre készül és a veszprémieket is figyeli

Nagyon fontos a szlovének elleni felkészülési futsalmeccs – nyilatkozta Frank Tamás szövetségi edző, s elmondta: a veszprémiek előtt is nyitva áll a válogatott kapuja

Forrás: www.vehir.hu            Szerző: Zatkalik Dávid

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi futsal-válogatott február 12-én (kedden) 18 órától Szlovénia legjobbjait fogadja a Március 15. utcai sportcsarnokban. A találkozó apropójából Frank Tamás szövetségi edzővel beszélgettünk.

– Milyen részcélt szolgál a Szlovénia elleni páros találkozó az Eb-selejtezőre való felkészülésben?
– A keret nemrég találkozott a móri edzőtáborban, majd az ETO-val vívtunk egy edzőmeccset. Most egy újabb fontos állomás vár ránk, hiszen már régóta nem szerepeltünk „klasszikus” nemzetközi meccsen. Szlovénia válogatottja igencsak jó erőkből áll, az Eb-selejtezős ellenfeleinkhez hasonló stílusban és harcmodorban futsalozik, így nagyon jó erőfelmérő lesz számunkra a két találkozó. Nálunk egy fokkal előrébb tartó válogatottról beszélünk, de ettől függetlenül szeretnénk jó meccseket játszani velük, amelyek majd képet adnak arról, hogy milyen esélyekkel vágunk neki a kontinenstorna selejtezőinek.


Frak Tamás (jobbra) - fotók: mlsz.hu

– Melyek a felkészülés főbb állomásai az olaszországi tornáig?
– A páros meccs után a keret februárban már nem találkozik, a következő hónapban azonban besűrűsödik a programunk. Március 13-15-ig tartunk egy edzésekből, zárt kapus meccsből álló összetartást. Azt követő héten pedig a horvátokkal találkozunk szintén kétszer, majd elutazunk Olaszországa. Ebből is látszik, hogy nagyon fontos a szlovének elleni két csata, mert kevés alkalmunk adódik együtt készülni. Az ősz nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, az ETO remek szereplése – ami természetesen pozitívum – miatt rengeteg elfoglaltsága akadt a játékosoknak, így számos meccset kellett halasztani, pótolni. A keret szinte egyszer sem tudott együtt készülni, ezért ezt az előttünk álló rövid időt kell kihasználni a minél sikeresebb felkészüléshez.

– Mi a célkitűzés az Eb-selejtezőben?
– A továbbjutást érő első két hely megszerzése a célunk, úgy érzem, hogy versenyben is lehetünk érte. A házigazda olasz válogatott kiemelkedik a négyesből, valószínűsíthető, hogy ők fogják megszerezni a csoportelsőséget. A finnekkel és Montenegró válogatottjával pedig nagyjából egy szinten vagyunk, ellenük várhatóan ki-ki meccsek várnak ránk. Szinte teljesen egyforma játéktudású és felkészültségű csapatok fognak találkozni, vélhetően a pillanatnyi jobb forma fog dönteni. A vb-selejtezőkön a lett és a kazah együttessel is meg tudtunk birkózni, remélem, hogy most is így lesz, s legalább a rájátszást ki tudjuk harcolni.

– Hogyan fogadta a veszprémiek feltűnését a honi futsal-térképen?
– Figyelemmel kísérem a veszprémieket, tavaly a másodosztályban az Aramis II ellen személyesen is láttam őket. Szimpatikus, jó futballistákból álló csapatot ismertem meg. Nagyon örülök, hogyha ilyen szellemiségű együttesek jutnak fel az élvonalba. A játékosállomány jó, látszik, hogy foglalkoznak a sportággal, s próbálnak előrelépni. Nyilván nem egy év alatt fog beérni a munkájuk, mert azt látni kell, hogy az NB I és az NB II között nagy a különbség. Abszolút pozitívan fogadtam a veszprémi feljutást, s bízom benne, hogy stabilizálják a helyüket az élvonalban. Természetesen a fentiek is szerepet játszottak abban, hogy kedden Önöknél lépünk pályára.

– Lehet esélye egy veszprémi játékosnak arra, hogy felhívja magára az Ön figyelmét?
– Az élvonalban szinte az összes meccset hétfőn este rendezik, így természetesen nem tudok mindenhol ott lenni, de videofelvételeken már többször láttam a veszprémi csapatot is. Nagyjából képben vagyok a játékosállományukat illetően. Azt gondolom, hogy van olyan játékosuk, aki – ha a csapata és ő maga is úgy fejlődik – egy-két év múlva elérheti akár a válogatott kerettagság szintjét is.

Célkeresztben a 2014-es belgiumi Eb

Nemzeti csapatunk március 27-30-ig Olaszországban szerepel Eb-selejtező tornán, ahol a házigazda mellett a finnekkel és a franciákat előselejtezőben búcsúztató Montenegróval találkozik. A négyesből a csoportelső egyenes ágon jut ki a jövő februári belgiumi kontinenstornára. A csoportok második helyezettjei, és a legjobb harmadik pótselejtezőn vesznek rész.

 

Rajki Tamás
2013. február 12. 10:44