nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Lélektani győzelem a DEAC ellen

9-4 arányban diadalmaskodott az FCV hazai pályán a vetélytárs Debrecen ellen. Válogatott mérkőzés a következő hazai program. Magyarország – Szlovénia (2013.02.14. 18 óra)

Rendkívül fontos mérkőzés várt a fiúkra a mai napon és ennek megfelelően készültek a kezdésre. Az ismét szép számú (600) közönség ennek köszönhetően az 5. és a 6. percben két gyors támadásból szerzett találatnak örülhetett. Mindkét gól Leitold Tomi jegyezte. A DEAC-nak sikerült ugyan szépíteni, de az 1. félidőben az FCV akarata érvényesült és előbb Vas Feri piszkált be egy egy lecsorgó labdát, majd a szünet előtt ismét Leitold Tomi növelte az előnyünket.

A második játékrész kezdetén stabilan védekeztünk és a vendégek próbálkoztak szépíteni az eredményen. Egy kicsit rá is ijesztettek a szurkolókra, hiszen egy perc alatt két találattal szorossá tették a mérkőzést. Szerencsére csapatunk jól jött ki a „hullámvölgyből” és Molnár Peti (első futsal mérkőzése) találatával ismét kettő volt a különbség. Itt nem állt meg az FCV és előbb Finta Peti használt ki egy emberelőnyös szituációt, majd Vas Feri csapott le egy elhibázott hazaadásra. Ekkor a megnyugtató előny birtokában egyre szebb megoldásokat mutatott be a hazai csapat, amit a közönség tapssal jutalmazott. Egy ilyen támadás végén Molnár Peti helyezte a kapuba a 8. találatot Leitold Tomi hibátlan átadásából. A nagy küzdelemben mindkét csapatnak összegyűlt az 5 szabálytalansága így büntetőből (10 méteres) lehetett próbálkozni. A mi oldalunkról Finta Peti higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot, míg a másik oldalon a kapus, Szalánczi Zoltán vágta be a labdát.

A mérkőzés végén vastapssal jutalmazták fiainkat a lélektani győzelem után.

Összességében jó ütemben szereztük találatainkat és erővel jobban bírtuk a nagy iramú mérkőzést, így sikerült teljesíteni az első célunkat az alapszakasz végén.

Csapat: Varga Tamás – Bényi Kálmán, Tatai József, Bakay Ferenc, Molnár Péter

Csere: Kasza Viktor, Pálfi Róbert, Szabadfi Péter, Leitold Tamás, Finta Péter, Vas Ferenc, Udvardi Márk

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve itt olvasható.

A 20. forduló eredményei

Rajki Tamás
2013. február 4. 23:56