Akaratból jeles

Küzdelmes mérkőzésen, maximális taktikai fegyelemmel szerezte meg második győzelmét csapatunk a Rubeola FC otthonában.

A Csömörön rendezett mérkőzésen a hazaiak léptek fel támadólag és sokpasszos játékkal igyekeztek gólt szerezni. Csapatunk zárt védekezésből indított kontratámadásokra építette taktikáját. Ennek eredményeként már a 10. percben meglett az öt szabálytalanságunk. Várható volt, hogy ebből kisbüntető lesz rövidesen. A 16. percben meg is ítélték, de szerencsére (jó edzői húzásként) Sárdi Máté állt a kapuba (Kasza Viktor védett addig hibátlanul) és remekül hárította a találatot. A sors igazságos volt és mi is próbálkozhatunk egy büntetővel. A labda mögé Bényi Kálmi állt és nem hibázott, így a 19. percben megszereztük a vezetést. Sokáig nem örülhettünk előnyünknek, mert egy eladott labda után egy szép találattal egyenlítettek a hazaiak. A félidei eredmény így döntetlen volt.

A vendégszurkolók nehéz második játékrészre számítottak.

Az FCV folytatta a stabil zárt védekezését, amelyet a hazaiak nem tudtak megbontani. Sőt Tar Tomi remek labdaszerzése és „gyönyörű” passza után ismét Bényi Kálmi emelt higgadtan a kapuba. A vezetésünk és az idő múlásával egyre idegesebben játszott a Csömör és egy védelmi hibájukat kihasználva, Szabadfi Peti növelte előnyünket. A 28. percben egy kombinatív támadás végén Pálfi Robi higgadtan passzolt a kapuba és megnyugtató előnyhöz jutatta csapatunkat.

A hazaiak a kapus lecserélésével próbálkoztak, de az FCV jól zárta le a területet, így csak szépíteni tudott a Rubeola. A 40. percben Finta Peti egy jól eltalált lövéssel eldöntötte a mérkőzést és beállította a 2:5-ös végeredményt.

Összességében a jól megválasztott taktika és a csapat maximális küzdeni akarása jogosan eredményezte a győzelmünket. A csapat bebizonyította, hogy rengeteg munkával szép sikereket tud elérni.

Csapat: Kasza Viktor – Bényi Kálmán, Hazuga Soma, Tar Tamás, Szabadfi Péter

Csere: Sárdi Máté, Bakay Ferenc, Pálfi Róbert, Finta Péter, Marosvölgyi Tamás, Vas Ferenc, Weisz Zoltán

A mérkőzés részletes jegyzőkönyvét itt olvashatod.

A 11. forduló eredményeit itt olvashatod.

 

Rajki Tamás

További cikkek

Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom A hatodik helyen zártuk a bajnokságot A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. elolvasom
2012. november 20. 10:28