Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik!

Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít!

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban.

Nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal magyar Kupa négyes döntőjében a Veszprém. A NB I felsőházának utolsó helyén záró bakonyi együttes az alsóház hatodik helyén végző, tehát kieső Maglóddal csapott össze a szombati esti, másik elődöntőben. (Elsőként a címvédő Haladás jutott a vasárnapi fináléba, miután 4-2-re nyert a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu ellen.)

Jó hír, hogy a 2022 novemberében súlyos térdsérülést szenvedő, majd újabb és újabb komplikációkkal küszködő Kártik Zsombor a kezdőcsapatban kapott helyet a mieinknél.

(archív fénykép)(archív fénykép)

Kiegyenlített játékot láthattunk a találkozó első perceiben, nagyobb helyzetek nélkül. Előbb Fellembek távoli lövése szállt kevéssel a kapu fölé, majd Jenei kísérletét védte Spandler.

A Maglód már a játékrész derekánál előhozakodott az öt a négy elleni játékkal, de nem járt sikerrel. Sőt, egy kontra után Gerencsér szerzett vezetést csapatának (1-0).

A folytatásban sem játszottak alárendelt szerepet a Pest vármegyeiek. Néggyel a szünet előtt Seregy jobb oldali szöglete után a berobbanó Sallai kapából a jobb felsőbe durrantott (1-1).

Hatalmas elánnal folytatta a játékot a pihenő után a Fehér-csapat. Előbb Dorogi ígéretes löketét blokkolta Milavecz, majd Lux középre tartó labdáját ütötte ki Bohony.

Futószalagon jöttek a veszprémi szögletek. Kártik kiválóan tartotta meg a játékszert, majd két védő között kilőtte a rövid alsót (2-1). Szemlátomást hatalmas érzelmek szabadultak fel a másfél éves kihagyás után visszatérő centerből.

A vezetés megszerzése után tovább nyomott az 1. FCV. Tatai is közel járt a gólszerzéshez, de a kapufát találta. Lux.,Tatai és Gerencsér szép összejátéka végén aztán utóbbi közelről sarokkal talált be (3-1).

A maglódiak vészkapussal támadtak, de nem tudtak túljárni a több nagy védést is bemutató Spandler eszén.

Az utolsó előtti percben jártunk, amikor az ellenfél labdavesztését kihasználva Fellembek is betalált a visszafutó kapus mellett (4-1).

Az utolsó minutum szomorú és örömteli pillanatot is tartogatott. Bohony ugyanis letarolta Juhászt, a kapus piros lapot kapott, a tizenhét esztendős veszprémi tehetség pedig súlyos sípcsontsérülést szenvedett. Ez volt a Maglód ötödik szabálytalansága, büntetőt lőhettünk, Bognár Patrik magabiztosan a hálóba bombázott, beállítva az 5-1-es végeredményt.

A Veszprém–Haladás Magyar Kupa-döntő vasárnap 16.30-kor kezdődik, az M4Sport+ élőben közvetíti a találkozót.

Férfi futsal Magyar Kupa, elődöntő:
1. FC Veszprém–Maglód 5-1 (1-1)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont. Vezette: Wittner (Borbás, Aczél)
Veszprém: Spandler – Tatai, Kártik, Dorogi, Lux
Csere: Koncsol (kapus), Juhász, Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Maglód: Bohony – Milavecz, Sallai, Szabó D., Jenei
Csere: Hajnal (kapus), Németh G., Horváth R., Csóri L., Seregy, Érsek, Vékei, Csóri B., Papp
Vezetőedző: Tánczos Tibor
Gólszerzők: Gerencsér (11., 23.), Kártik (22.), Fellembek (39.), Bognár P. (40.), ill. Sallai (16.)
Piros lap: Bohony (40.)

futsalveszprem.hu

További cikkek

Elkészült a hazai menetrendünk! Hivatalossá vált, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mely napokon rendezzük hazai találkozóinkat. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. elolvasom Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. elolvasom Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom
2024. május 11. 20:53