nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Kettős győzelemmel a négyes döntőben!

Idegenbeli 5-1-es sikere után szerdán hazai pályán is nagyarányú győzelmet aratott a Pécs ellen a Veszprém, így bejutott a futsal Magyar Kupa május 11-12-ei négyes döntőjébe.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu, fényképek: Tál Dominik / vehir.hu

Múlt heti, 5-1-es pécsi sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatta a Magyar Kupa-negyeddöntő hazai visszavágóját az 1. Futsal Club Veszprém.

A kezdő sípszó előtt Ovádi Péter társadalmi elnök és Rajki Tamás ügyvezető köszöntötte az együttest tizenkét éve szolgáló Tatai Józsefet, aki ez idő alatt több mint háromszáz meccset játszott és a közelmúltban megszerezte a négyszázadik (!) gólját a kék-fehérek színeiben.

A bakonyiak közönségkedvence aztán kevesebb mint egy perccel később ismét a figyelem középpontjába került, miután éles szögből máris betalált (1-0).

Kettővel később Nospak szerzett labdát a saját térfelén, majd a bal szélen megiramodva szép cselek után kilőtte a hosszú alsót (1-1).

Nem állíthatjuk, hogy az első találkozó eredménye kedvét szegte volna az NB I alsóházában szereplő Baranya vármegyei alakulatnak. Forró kis híján fordított is, ám Spandler az utolsó pillanatban szerelni tudott.

A játékrész feléhez közeledve aztán csak megszerezte a vezetést a Pécs: bal oldali szöglet után Nospak tizenhárom-tizennégy méterről, kapásból nagy gólt zúdított a rövid alsóba (1-2).

Fehér Zsolt időkérése után is küzdelmes, férfias játékot és meglepően kemény ellenfelet láthattunk. A 12. minutumban közel állt az egyenlítéshez az FCV, ám Tatai kisodródva a kapufára perdített. Az „örökös gólkirály” aztán közelről tesztelte Wilkesz reflexeit, aki két nagy védést is bemutatott.

Héttel a pihenő előtt összegyűlt a vendégek ötödik szabálytalansága, akik a folytatásban öt a négy elleni játékkal operáltak. A mieink azonban szervezett védekezésüknek köszönhetően állták a sarat. Az utolsó percekben a Fehér-csapat is vészkapussal rohamozott, gólt ez sem eredményezett, így némi meglepetésre a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre.

Mindkét kapusnak akadt feladata a második felvonás elején, továbbra is jó iramú, lüktető meccset láthatott a publikum. Gólt viszont csak a vendéglátó szerzett: Ábrahám szöglete után Tatai talált be ismét (2-2).

A 26. minutumban a hatosról végezhetett el szabadrúgást a Veszprém. A kínálkozó lehetőséget látva Tatai jelentkezett azonnal játékra a kispadról. Lux legurítását követően ekkor még a kapu fölé durrantott, ám Wilkesz kidobása után labdát szerzett és a hosszú alsóba bombázott (3-2).

Tovább hengerelt a sorozat 2021-es győztese. Molnár Dániel és Ábrahám szép összejátéka végén utóbbi duplázta meg a különbséget (4-2).

Immáron tehát nemcsak a továbbjutás, a győzelem sem forgott veszélyben az 1. FCV számára. A kapuba Koncsol érkezett, s mellette a többi fiatal is egyre több lehetőséget kapott Fehér Zsolt vezetőedzőtől. Hárommal a lefújás előtt jártunk, amikor Lux labdája Bartalon megpattanva a hálóban landolt (5-2).

A veszprémiek begyűjtötték a hatodik szabálytalanságukat, Bartal állt a tízméteres mögé, aki a kapu fölé lőtt. A túloldalon Koncsol kidobását Tatai fejelte le Ábrahámnak, aki beállította a 6-2-es végeredményt.

A Veszprém tehát kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe, amelyet május 11-12-én a fővárosi TF Sportcsarnokban rendeznek majd.

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
1. FC Veszprém–PTE-PEAC 6-2 (1-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Horváth P. (Héra, Papp)
Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux
Csere: Koncsol (kapus), Bognár P., Meczner, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovocs, Bognár M., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
PTE-PEAC: Wilkesz – Molnár Cs., Nospak, Tóth A., Vénosz
Csere: Molnár M. (kapus), Bálint, Pápai, Palvek, Koronics, Forró, Hajnal
Vezetőedző: Élő Tibor
Gólszerzők: Tatai (1., 24., 26.), Ábrahám (28., 39.), Bartal (37. – öngól), ill. Nospak (3., 9.)
Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 11-3-as összesítéssel

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: – Az első játékrészben motiválatlanul játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a Pécs fordítani tudott. Ha kupadöntőbe akarunk jutni és éremért játszani a bajnokságban, ilyen első félidőt nem játszhatunk többet. Úgy látszik, hogy a srácok szeretik, ha kapnak egy kis fejmosást az öltözőben. Ez megtörtént, s a szünet után mind alázatban, mind a mutatott játékban kitettek magukért. Abszolút megérdemelten jutottunk a négyes döntőbe.

Élő Tibor: – Akárcsak az első meccsen, ma is jó első félidőt produkáltunk. A szünet után viszont olyan hibákat követtünk el, amit egy ilyen szintű ellenfél azonnal kihasznál. Ami a párharcot illeti,

futsalveszprem.hu
2024. április 3. 22:03