nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
tegnap
#együttdobban

Hajtottunk a végsőkig, de kevésnek bizonyult

A házigazda 1. Futsal Club Veszprém végletekig kiélezett csatában 4-3-ra alulmaradt az SG Kecskemét ellen a futsal NB I felsőházi rájátszásának hétfő esti találkozóján.

Tudósítás: vehir.hu, fotók: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A felsőházi rájátszást tekintve első győzelme reményében lépett pályára hétfőn este a házigazda 1. Futsal Club Veszprém, amely az ötödik fordulóban az eddig veretlen ScoreGoal Kecskemétet látta vendégül.

Jó hír volt a hazai szimpatizánsoknak, hogy a csapatkapitány Spandler Mátyás felépült sérüléséből és ismét a kezdőcsapatban kapott helyet. A válogatottban is bizonyító Dorogi Benjámin viszont eltiltás miatt hiányzott.

Másfél perc sem telt el a derbiből, a Veszprém máris vezetést szerzett: Spandler kidobása után Gerencsér tűpontos passzát Tatai érékesítette (1-0). A remek kezdést követően azonban visszább esett a házigazda teljesítménye, a vendégek átvették a mérkőzés irányítását.

Kajtár a hatodik, tizenharmadik és a tizenkilencedik percben is sikeresen tüzelt, így a Kecskemét kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre (félidei részeredmény: 1-3).

A fordulás után ismét magára talált a bakonyi csapat, amely többször is közel járt a szépítéshez, ám Rigó egymást követve mutatta be a nagyobbnál nagyobb bravúrokat. Fehér Zsolt nem tétovázott sokat, emberelőnyös taktikára váltott, amelynek a huszonhatodik percben meg is született az eredménye: Lux passza után Tatai szerzett újabb találatot (2-3).

A közel nyolcszáz fős közönség egy emberként buzdította a kék-fehéreket, akik küzdőszellemből ezúttal is jelesre vizsgáztak. A játékvezetők azonban több alkalommal is megkérdőjelezhető ítéleteket hoztak, a hajrában így a ScoreGoal tízméterest is lőhetett, ám Suscsáknak még a kaput sem sikerült eltalálnia.

Az utolsó percben Haász csípett el egy labdát, majd gurította azt az üresen álló hazai kapuba (2-4). Erre is volt válasza a Veszprémnek: Gavrilovics harminc másodperccel a vége előtt betalált, de az utolsó pillanatokban a kecskemétiek rutinosan tartották a labdát, ezzel megszerezve a győztesnek járó három pontot is (végeredmény: 3-4).

Az 1. FC Veszprém első győzelme továbbra is várat magára a felsőházi rájátszásban. Fehér Zsolt csapata jövő hétfőn (18.30) Nyíregyházán javíthat majd.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 5. forduló:
1. FC Veszprém – SG Kecskemét 3-4 (1-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 750 néző. Vezette: Kovács G. (Apkó, Héra)
1. FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, A. Gavrilovics, Gerencsér.
Csere: Koncsol (kapus), Molnár D., Juhász, Bognár P., Meczner, Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Lux.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
SG Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Kajtár, Tomics, Szabó J.
Csere: Krajcsi (kapus), Hajnal, Bíró, Gondi, Suscsák, Haász, Nádudvari, Fekete.
Vezetőedző: Marko Gavrilovics.

Így értékelte a látottakat:

Fehér Zsolt, az 1. FC Veszprém vezetőedzője: – Az első félidőt kidobhatjuk a kukába: néhány játékosom hozzáállása közel sem volt méltó a klub címeréhez. A második játékrészben viszont, aki pályára lépett, az mindent megtett a győzelemért. Egyszerűen nem értem, miért kell egy ennyire erős csapatnak ekkora előnyt adni… Arról nem is beszélve, hogy fordulóról fordulóra olyan ítéletekkel sújtanak bennünket, amelyek befolyásolják a mérkőzéseink végkimenetelét. Ebben az idényben sajnos ennyi volt, innentől már csak arra összpontosítunk, hogy a saját nevelésű játékosainknak minél több percet biztosíthassunk a további fejlődés érdekében.

futsalveszprem.hu
2024. március 18. 23:16