nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Vereség a felsőházi nyitányon

Az alapszakaszban elért döntetlen és vereség után a rájátszás nyitó fordulójában sem termett babér a tompán futsalozó Veszprémnek a vendég Nyíregyháza ellen pénteken az NB I-ben.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A rájátszás első fordulójában rögtön egy olyan kihívással találta szemben magát a veszprémi futsalcsapat, amelyet az idény során még nem sikerült megoldania, vagyis legyőzni a Nyíregyháza együttesét. Az alapszakasz során ugyanis a királynék városában 3-3-as döntetlenre végeztek a felek, a nyírségi megyeszékhelyen pedig 6-4-es hazai siker született. Az 1-6. helyért kiírt felsőház nyitó körében tehát arra készültek Tatai Józsefék, hogy hazai környezetben végre megtörik a jeget, s győzelemmel kezdik a tíz fordulóból álló sorozatot.

Rövid ideig tartó „tapogatózás” után a Veszprém ragadta magához a kezdeményezést. Az első lehetőség Gerencsér előtt adódott, aki labdát szerzett a vendég hatos előtt, lőtt, ám Gagyi kivédte a közeli próbálkozást. Dorogi kétszer is megtornáztatta a vendégek kapusát, majd Tatai is eleresztett egy veszélyes kapuralövést.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Az 5. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést. A brazil Gregory szabálytalanul szerelte Tatait a hatoson belül, a megítélt büntető elé Kiss Milán állt, aki higgadtan a jobb alsóba durrantott (1-0).

Közel járt az egyenlítéshez a Nyíregyháza. A szögletük után Kovács lőtt kapásból a kaputól tizenhárom méterre, ám a bal felsőbe tartó labdát Spandler ütötte ki bravúrral.

A folytatásban a rivális futsalozott aktívabban, ami meg is hozta számukra az eredményt. A 13. minutumban Szabó Lajos fordult le Fridrichről és lőtte ki a hosszú alsót (1-1).

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Egy perccel később újabb hatalmas veszprémi hibát jegyezhettünk fel: Gavrilovics adta el a labdát a kapuja előtt, a brazil Maneca pedig lecsapott rá és a hálóba bikázott (1-2).

Öttel a szünet előtt Dorogi egyenlíthetett volna egy sarokrúgást követően, de Gagyi újabb bravúrja meggátolta ezt. A Lovas-csapat öt szabálytalansággal a tarsolyában is kivédekezte a hátralévő időt, így előnnyel fordulhatott a pihenőre.

Kisebb veszprémi lehetőséggel indult a második felvonás. Előbb Gagyi védte Gerencsér kísérletét, majd Tatai lőtt oldalhálót. Kisvártatva Fridrich kisodródva lőtt, amely után Dávid tisztázott a gólvonalról.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A bakonyiak irányították a találkozót, de sok volt a pontatlanság a játékukban. A piros mezesek ritkán jutottak el a hazai kapu elé. Egy alkalommal Szabó próbálkozott, akivel szemben Spandler magabiztosan állta a sarat.

Az utolsó tíz perchez érve még inkább megélénkült a Fehér-csapat játéka, amely kapujához szegezte ellenfelét. Záporoztak is a lövések, de Gagyi eszén nem lehetett túljárni.

Továbbra is hiányzott az ötlet a házigazda játékából. Spandler két alkalommal is előrelopakodott és egy-egy nagy védésre késztette „kollégáját”.

Az utolsó négy percben vészkapussal rohamoztak a fehér mezesek, de a kitűnően védekező nyírségieket így sem sikerült mattolni.

A Nyíregyháza legyőzte és megelőzte a tabellán a Veszprémet.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 1. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Nyíregyháza 1-2 (1-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kovács G. (Wittner, Góbi)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Bognár P., Molnár D., Ábrahám, Gavrilovics, Bognár M., Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca
Csere: Petró (kapus), Gyulai, Szabó L., Krajnyák, Kovács B., Urr, Lakatos, Kovács Á.
Vezetőedző: Lovas Norbert
Gólszerzők: Kiss M. (5. – büntetőből), ill. Szabó L. (13.), Maneca (15.)

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: – Külön felhívtam a figyelmet a Nyíregyháza kapusának védési stílusára, mégis rendre belerúgtuk Gagyiba a labdát. Ha nem lőjük be a helyzeteinket, nem kell érmes álmokat dédelgetnünk. Több kell a kulcsembereinktől, s hatékonyabbnak kell lennünk a kapu előtt, különben nagyon nehezen fogunk meccset nyerni a rájátszásban. Gratulálok a Nyíregyházának, amely kiválóan küzdött. Mi is jól küzdöttünk, de ez ma kevés volt.

Lovas Norbert: – Én tudom, hogy milyen a felsőházi rájátszásban szerepelni, a játékosaim azonban még nem tapasztalták meg ennek a légkörét. Azt mondtam, hogy bármilyen játékkal is, de hozzuk el a három pontot. Sok problémával küszködünk, elszenvedtünk egy fájó pofont a Magyar Kupában. Lelket kellett öntenem a fiúkba. Nagyon jól jött nekünk ez a győzelem, újra elhiszik a játékosaim, hogy ezen a szinten is tudunk futsalozni. Csapatként funkcionáltunk, mindenki kisegítette a másikat. Mindez ráadásul szerencsével is párosult. Az első félidőben jól használtuk ki a lehetőségeinket, a másodikban pedig kiválóan védekeztünk.

futsalveszprem.hu
2024. február 23. 22:51