nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Oda a hazai veretlenségünk, a Haladás nyerte a rangadót

Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, de nem tudott pontot szerezni a címvédő, éllovas Haladás vendéglátójaként csütörtökön a Veszprém a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti körében.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A hazai pályán veretlen Veszprémre az idény legnehezebb feladata várt: csütörtök este a címvédő, a pontvadászatot tizenöt pontos előnnyel vezető Haladás látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba az alapszakasz utolsó előtti fordulójában.

Az M4 országos sportcsatorna által élőben közvetített találkozó szombathelyi lehetőséggel kezdődött, a brazil Luiggi szép szóló után a kapufát találta el. Az első gólt azonban a házigazda szerezte, Gerencsér tartotta meg ügyesen a labdát, s hozta játékba Dorogit, aki kilőtte a hosszú alsót (1-0).

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Újabb Haladás-lehetőségeket jegyezhettünk fel, ám Spandler több nagy védést is bemutatott. Az 5. percben aztán már a csapatkapitány sem segíthetett az övéin. Dróth fordult le védőjéről, s passzolt a hosszú oldalon érkező Kovácsnak. A támadó közeli lövése után a labda Spandleren megpattanva a hálóban landolt (1-1).

Kettővel később ismét Dróth készített elő nagyszerűen, amelyet követően Hajmási durrantott a hosszú alsóba. Tovább rohamoztak a Vas vármegyeiek, Henrique előbb a kapufát találta el, aztán egy gyors kényszerítő után nagy bombát vágott (1-3).

Időt kért Fehér Zsolt, csapata rendezte is sorait. A kifejezetten jó iramú játékrész második felében teljesen kiegyenlített játékot láthattunk. A 12. minutumban Fridrich lövése kipattant Alaszticsról, a játékszerre Tatai csapott le és talált be közelről (2-3).

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A folytatásban a Szombathely alakította ki a veszélyesebb lehetőségeit, Spandler azonban kiválóan állta a sarat, több nagy bravúrt is bemutatva. Több gól így már nem esett a szünetig, a Veszprém bizakodva várhatta a folytatást.

Sajnos azonban a Bajnokok Ligája-szereplő rivális kezdte jobban a második felvonást, egy remek kiugratást követően Dróth lőtt a hálóba Spandler lábai között (2-4).

Újabb kapufát lőtt a Haladás, a túloldalon pedig Alasztics ütötte ki Kiss Milán rövid alsóba tartó lövését.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A 28. percben Hajmási ütközött Spandlerral, amiért megkapta a második sárga lapját, így emberelőnybe került a Veszprém. Tatai perdítése után a labda a felső lécről Dorogi elé pattant, aki közvetlen közelről bepofozta azt (3-4).

Néggyel a vége előtt még nehezebb helyzetbe került a Fehér-csapat. Henrique remek átadása után az exveszprémi Vas szerezte meg csapata ötödik gólját (3-5).

A hajrában Dorogi távoli löketét hatástalanította Alasztics, majd öt a négy elleni játékkal próbálkozott a házigazda, de a hálók már érintetlenek maradtak.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A Veszprém bár mindent megtett a bravúrért, elvesztette hazai veretlenségét a bajnokságban.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 21. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Haladás VSE 3-5 (2-3)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Muhari, Kovács)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Bognár M, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Haladás: Alasztics – Luiggi, Knizs, Henrique, Sipos
Csere: Komlok (kapus), Kovács M., Hajmási, Dróth, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér D., Vas Á., Rutai
Vezetőedző: Felipe Conde
Gólszerzők: Dorogi (2., 29.), Tatai (12.), ill. Kovács M. (5.), Hajmási (7.), Henrique (8.), Dróth (22.), Vas (36.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Természetesen szomorú vagyok a vereség miatt, azonban a mentalitás terén, küzdeni tudásból minden játékosom tízesre vizsgázott. El kell ismernünk, hogy ennyivel jobb volt ma a Haladás. Csapatszinten jól ment a védekezés, egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Ha így dolgoznak tovább a fiúk, két év múlva meg tudunk nyerni egy ilyen meccset.

Felipe Conde: – Nagyon kiegyenlített, remek meccset játszottunk. Nagyon örülök a győzelmünknek. Fizikálisan továbbra sem vagyunk csúcsformában, de ez elmúlt mérkőzések közül ma játszottunk a legjobban.  

#együttdobban

futsalveszprem.hu
2024. január 25. 23:32