nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Hatgólos győzelem a hitehagyott Újpest ellen

Az 1. Futsal Club Veszprém 6-0-ra nyert a játékban és akaratban is rendkívül gyenge produkciót nyújtó Újpest ellen az első osztályú bajnokság péntek esti, szürreális jelenetekkel tarkított összecsapásán.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését játszhatta hazai pályán a Veszprém NB I-es futsalcsapata. A tabella második helyén álló bakonyiak – a sérült Tatai József távollétében – péntek este a hetedik pozíciót elfoglaló, több emberét is nélkülöző Újpesttel csaptak össze.

Nagy elánnal kezdett a házigazda, ami gyorsan eredményre is vezetett: egy percet sem kellett várni, s a brazil Ton révén máris sikerült megszerezni a vezetést (1-0). A túloldalon Klacsák próbálkozott, de Spandler résen volt.

A 4. percben Gémesi merészkedett előre, Bencsik azonban labdát szerzett, az érkező Fellembek pedig az üres kapuba lőtt. A Veszprém hatalmas nyomás alá helyezte ellenfelét. Bencsik sarokkal készített le Fridrichnek, utóbbi Fellembeknek passzolt, aki kilencről újabb nagy gólt lőtt (3-0).

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A játékrész derekához érve öt a négy elleni játékra váltottak a rendkívül gyenge produkcióval előrukkoló fővárosiak. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy – a közönség jogos ellenszenvét kiváltva – percekig adogattak hátul úgy, hogy meg sem kíséreltek helyzetet kialakítani. A „játékgyilkos” jelenetsornak aztán egy veszprémi labdaszerzés vetett véget.

A félidő utolsó öt percébe lépve Kovács dolgoztatta meg Spandlert, akinek hosszú idő után kellett ismét védeni, de megbirkózott a feladattal. Ekkor ismét vészkapussal támadtak a lila-fehérek, ám a mieink agresszívan letámadtak és labdát csentek, Ábrahám pedig okosan az üres kapuba emelt (4-0).

Bakonyi lehetőséggel és góllal indult a második félidő. A vendég védőkről Molnár elé pattant a labda, aki a bal kapufa segítségével hét méterről a hálóba durrantott (5-0). A találkozót továbbra is az 1. FCV irányította, a fiatal játékosokat felvonultató, szűkebb kerettel rendelkező budapestieknek momentumuk is alig akadt ezen az estén.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A meccs háromnegyedénél újabb érdekes jelenet borzolta a kedélyeket, Klacsák ugyanis nagyjából két percig tartotta maga előtt a labdát úgy, hogy passzolni sem próbált. A veszprémiek előbb értetlenül szemlélték az eseményeket, aztán megunták a meglehetősen szürreális jelenetet és letámadtak. Kisvártatva pedig Fridrich révén újabb gólt szereztek (6-0).

A végén a Fehér-csapat is előhúzta tarsolyából az öt a négy elleni formációt, de az állás már nem változott.

Fotó: Domján Attila / futsalveszprem.huFotó: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A második helyét megerősítő Veszprém tehát tükörsima győzelemmel hangolt a harmadik Berettyóújfalu elleni jövő csütörtöki rangadóra.

Férfi futsal NB I, 12. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Újpest FC-220Volt 6-0 (4-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Wittner (Juhász, Imrő)
Veszprém: Spandler – Ton, Gavrilovics, Gerencsér, Lux
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Molnár R., Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Újpest: Gémesi – Klacsák, Horváth Ba., Cotirlan, Kovács B.
Csere: Kinics (kapus), Neumann, Horváth Be., Östör, Lipl
Vezetőedző: Moga Lorant
Gólszerzők: Ton (1.), Fellembek (4., 5.), Ábrahám (16.), Molnár (22.), Fridrich (31.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – A legfontosabb, hogy itthon tartottuk a három pontot, amivel megörvendeztettük a szép számú közönségünket. A másik csapat sajnos eközben mindent elkövetett, hogy a szurkolóink megutálják ezt a játékot.

Moga Lorant: – Úgy gondolom, hogy a mai estén a Veszprém jobb volt nálunk. Ennek is megvan az oka, öt mezőnyjátékossal tudtunk bevetni, a többiek – akikkel az öt a négy elleni formációt játszottul – sérültek voltak. Szűk a keretünk, de a fiatal csapatunk szép jövő előtt áll.

futsalveszprem.hu
2023. november 10. 21:49