Egy jó félidő, egy pont

Az első játékrészben gyengén „muzsikált” és kétgólos hátrányba került, a szünet után fordított, de végül csak egy pontot szerzett a Magyar Futsal Akadémia vendéglátójaként a Veszprém az NB I pénteki játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A héten már második mérkőzését játszotta a futsal élvonalban a tabella második helyén álló Veszprém, amely a hétfőn Debrecenben elvesztett bajnoki veretlensége után ezúttal hazai környezetben igyekezett javítani.  A mieink az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Magyar Futsal Akadémiát fogadták, amely éppen a hét elején, a Nyírbátor ellen szerezte meg idénybeli első győzelmét.

Jó hír, hogy a DEAC elleni összecsapást sérülés miatt kihagyó Spandler Mátyás visszatérhetett a kezdőcsapatba, a kisebb combizom-húzódással küszködő Tatai József viszont még nem tudta vállalni a játékot.

Ahogyan arra számítani lehetett, a házigazda ragadta magához a kezdeményezést, a fővárosiak védekezésre kényszerültek az összecsapás elején. Az első lehetőséget mégis az MFA-nál jegyezhettük fel, egy szép felívelés után Tarpai lőtt, a labda azonban elkerülte a kaput. Kisvártatva, Boznánszky lökete után már Spandlernek kellett védenie. Másodpercekkel később pedig Szabó fordult le Gavrilovicsról és lőtt a hosszú alsóba (0-1).

A folytatásban is sorra vezette veszélyes kontráit a helyenként meglehetősen keményen játszó rivális; a tompán, enerváltan kezdő házigazda nehezen találta a játék ritmusát. A 8. minutumban Módly Márk jóvoltából újabb veszélyes lövést és egy újabb Spandler-védést jegyezhettünk fel.

A vendégek kapusa, Gaylhoffer a 12. minutumban mutatta be az első nagyobb védését, miután Molnár Raul szabadrúgásból célba vette portáját. Nem sokkal ezután pedig már kettővel mentek az akadémisták. Véghelyi szerzett ugyanis labdát a saját térfelén, onnan egyedül vezethette a labdát Spandlerre, s értékesítette is a ziccert (0-2).

Fehér Zsolt időkérése után valamelyest megélénkült az FCV játéka, előbb Ton lőtt kevéssel a kapu mellé, majd Fellembek löketét védte Gaylhoffer.

Hárommal a szünet előtt Bencsik indította remek ütemben Gerencsért, a center nagy helyzetben tüzelhetett, de Gaylhoffer eszén ezúttal sem sikerült túljárni. A játékrész utolsó említést érdemlő jelenetét pedig Lőrincz lövése szolgáltatta egy újabb ellentámadás végén, aminek Spandler közbeavatkozása vetett véget.

Alapos „fejmosást” tarthatott a szünetben Fehér Szolt vezetőedző, mindössze huszonnégy másodperc telt el ugyanis a játékrészből, s Lux révén máris sikerült szépíteni (1-2).

Érezhetően megélénkült a Veszprém játéka. Fellembek kapufáját, Ton gyönyörű ollózását és Dorogi jól helyezett lövését is vastapssal honorálta a közönség. A 26. percben aztán összejött az egyenlítés: Dorogi oldalberúgása után Fridrich cselezte be magát szinte az alapvonalig és lőtt hatalmas erővel a hosszúba (2-2).

Sajnos nem sokáig örülhettünk a döntetlen állásnak. Gaylhoffer kidobása után Módly Márk hámozta át magát Bencsiken, s lőtt a rövidbe (2-3).

A meccs háromnegyedéhez közelítettünk, amikor Fridrich lágy emelése után Gavrilovics kapásból tüzelt, s a kapufát trafálta telibe. Így tett a túloldalon Boznánszky is – lüktető, jó iramú összecsapást láthatott a Március 15. utcai sportcsarnok közönsége.

A szurkolók aztán másodpercekkel később már talpon voltak. Fellembek bő tíz méterrel eleresztett löketét Gaylhoffer csak kiütni tudta. A játékszer Lux elé pattant, aki közelről a léc alá bombázta azt (3-3).

A hajrában öt a négy ellen rohamoztak a bakonyiak, a vendégek elkészültek erejükkel, de az állás már nem változott. Az 1. FCV egy pontot tudott itthon tartani.

Férfi futsal NB I, 9. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Magyar Futsal Akadémia 3-3 (0-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Deme (Kovács G., Mákos)
Veszprém: Spandler – Ton, Gavrilovics, Gerencsér, Lux
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Molnár R., Dorogi, Molnár D., Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
MFA: Gaylhoffer – Boznánszky, Szabó B., Bokor, Nguyen
Csere: Boldizsár (kapus), Szabó D., Módly M., Véghelyi, Fábián, Módly D., Vass G., Tarpai, Lőrincz M.
Játékos-edző: Boznánszky Gábor
Gólszerzők: Lux (21., 32.), Fridrich (26.), ill. Szabó B. (6.), Véghelyi (13.), Módly M. (26.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Csak a második félidei teljesítményünkre lehetünk büszkék. Arra az akaratra, alázatra lehet építenünk a folytatásban. Az MFA-nak gratulálok! Nem nagyon tudtunk mit kezdeni az agresszív, olykor a sportszerűség határát súroló játékukkal, aminek a játékvezetők sem szabtak gátat.

Boznánszky Gábor: – Azért jöttünk ide, hogy szoros meccset játsszunk, ehhez képest egy mesterművet láthattunk a csapatomtól. Az első félidőben szinte hiba nélkül játszottunk. A folytatásban aztán az is megmutatkozott, hogy miben kell még fejlődnünk. Erőben elfogytunk a végére. Remek kapusteljesítményt tudhattunk ma magunkénak, s néhányszor a szerencse is mellettünk állt.

futsalveszprem.hu

További cikkek

Szeretem, Megvédem! A Magyar Honvédség országos kampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált területvédelmi tartalékos szolgálat adta lehetőségeket. A kampány mottója a Szeretem, Megvédem! – ez jellemzi a tartalékost, hiszen készen áll arra, hogy megvédje saját környezetét és a hazát. elolvasom Vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is értékelte a kupadöntőt A címvédő Haladás ellen 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa-finálé után vezetőedzőnk, Fehér Zsolt és csapatkapitányunk, Spandler Mátyás is megosztotta a gondolatait. elolvasom Veszprémi ezüstérem a Magyar Kupában! A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. elolvasom Magyar Kupa: Veszprém–Haladás finálé következik! Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni fináléban (kezdés: 16.30), melyet az M4 Sport+ TV-csatorna élőben közvetít! elolvasom Fehér Zsolt: A megítélt büntetőn még a kecskemétiek is mosolyogtak! A házigazda SG Kecskemét ellen 3-2-e elveszített hétfő esti bajnoki mérkőzésünket követően vezetőedzőnk, Fehér Zsolt értékelte a látottakat. elolvasom
2023. október 20. 22:10