nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Egy pontot elvitt Veszprémből a Nyíregyháza

Háromszor is vezetett, végül azonban „csak” döntetlent játszott a vendég Nyíregyháza ellen az 1. Futsal Club Veszprém az NB I pénteki játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A futsal NB I idei kiírását nagyszerűen kezdő, sorrenden az Újpestet, a Berettyóújfalut és a Kecskemétet is legyőző Veszprém játékosai péntek este annak reményében futott ki a Március 15. utcai csarnok parkettjére, hogy az egy-egy győzelemmel, döntetlennel, illetve vereséggel rajtoló Nyíregyháza ellen is megőrzik makulátlan mérlegüket.

Ahogyan arra számítani lehetett, a házigazda vette magához a mérkőzés irányítását, míg a nyírségiek elsősorban a gyors kontrákra rendezkedtek be. Két gólszerzési lehetősége is adódott ebből a vendégeknek a találkozó elején. Öreglaki előbb kisodródva az oldalhálót találta el, majd Spandler védte a ziccerét.

Kisvártatva éppen Spandlertől indult az első nagyobb hazai helyzet. A válogatott kapus átadása után a jobb oldalon meglépő Gavrilovics tüzelt távolról, az exveszprémi Dávid azonban felszabadított a gólvonalról.

Fénykép: Domján Attila / futsalveszprem.huFénykép: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Egyértelműen megélénkült a házigazda játéka. A félidő derekánál Tatai szerzett labdát a félpályánál, lerázta védőit, majd tizenegy méterről hatalmas felső kapufát lőtt.

A mezőnyfölény aztán góllá érett. Ton a félpályánál helyezkedve hozta remek helyzetbe az elöl lévő Tatait, aki a kimozduló Petró mellett higgadtan a hálóba juttatta a játékszert (1-0).

Nem sokáig örülhettek azonban a hazai hívek a vezetésnek, egy perccel később Lakatos egyenlített közelről egy szépen „megrajzolt” támadás végén (1-1).

Három és fél perc volt még hátra a szünetig, amikor Spandler gyönyörű emeléssel hozta helyzetbe Tatait. A gólvágó egy szép csellel elhúzta a labdát Petró mellett, s „nullszögből”, a kapufa segítségével másodjára is betalált (2-1).

A félidő végén vészkapussal rohamoztak a piros mezesek, de a legnagyobb lehetőségük egy szabadrúgást követően adódott. A brazil Gregory tekerte kapura az utolsó percben, csakhogy Spandler nagyot védett.

Fénykép: Domján Attila / futsalveszprem.huFénykép: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A második felvonás is egy Gregory-lehetőséggel indult, a légiós jól helyezett löketét Spandler spárgázta ki bravúrral.

A 24. minutumban Kovács Erik cselezgetett a bal oldalon, majd a túloldalon érkező Lakatoshoz passzolt. A támadó némi igazítás után lőtt, a labda pedig Dorogin megpattanva a hálóban landolt (2-2).

Hárommal később a Fehér-csapat vezethetett életveszélyes kontrát. Tatai roppant önzetlenül hozta ajtó-ablak helyzetbe Gavrilovicsot, a szerb azonban nem tudott túljárni Petró eszén.

A meccs harmadához közeledve a brazil Ton „küldte el gyufáért” védőjét, s tizenkét méterről hatalmas gólt vágott a hosszú felsőbe. Újra vezetett tehát az 1. FCV (3-2).

Fénykép: Domján Attila / futsalveszprem.huFénykép: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A folytatásban is a mieink játszottak veszélyesebben, jobbára a nyíregyházi térfélen folyt a játék. Öttel a vége előtt Fridrich és Gavrilovics ziccerét is hárította Petró.

A hajrába lépve ismét előhúzta tarsolyából az öt a négy elleni játékot Lovas Norbert, ami meg is hozta gyümölcsét. A bal oldalon meglépő Gregory a kapufa segítségével a hosszú alsóba durrantott (3-3).

Máris jöhetett volna az újabb fordulat, az utolsó előtti percben ugyanis összegyűlt a vendégek hatodik szabálytalansága. Tatai lőtte az ezzel járó tízméterest, ám kihagyta azt. Pontosabban: ezt is védte Petró. Az állás már nem változott, a Veszprém veretlen maradt, de már nem hibátlan a bajnokságban.

Férfi futsal NB I, 4. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Nyíregyháza 3-3 (2-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Vass (Horváth P., Héra)
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald, Koncsol (kapusok), Fridrich, Molnár, Dorogi, Bognár, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Nyíregyháza: Petró – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca
Csere: Gagyi (kapus), Krajnyák, Kovács B., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á.
Vezetőedző: Lovas Norbert
Gólszerzők: Tatai (12., 17.), Ton (29.), ill. Lakatos (13., 24.), Gregory (38.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – A második félidőben többször is eldönthettük volna a mérkőzést, de óriási helyzeteket hagytunk ki, ami megbosszulta magát. A Nyíregyháza elvitt egy pontot, de nem szabad a kardunkba dőlni, hiszen még mindig veretlenek vagyunk. Egy remek riválissal találkoztunk. Biztos vagyok benne, hogy a felsőházba fognak kerülni.

Lovas Norbert: – Rengeteg óriási helyzet maradt ki mindkét oldalon. Rászolgáltunk az egy pontra. A győzelmünk azonban nem volt benne a pakliban, mert elképesztően nagy egyéni hibákat vétettünk védekezésben, elöl pedig rengeteg lehetőséget elpuskáztunk. Így is vissza tudtunk jönni, egy pontot szereztünk, ami nagy fegyvertény Veszprémben.

futsalveszprem.hu
2023. szeptember 1. 21:06