nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Klubtörténetünk harmadik bronzérmét szereztük!

A házigazda 1. FC Veszprém 4-1-re nyert az SG Kecskemét ellen a futsal NB I bronzdöntőjének negyedik, hétfő esti felvonásán, így összesítésben 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, azaz megszerezte története harmadik bronzérmét.

Hétfőn este annak a reményében lépett pályára az 1. Futsal Club Veszprém, hogy harmadik győzelmével bebiztosítja bajnoki bronzérmét a nagy rivális Kecskemét ellen. Annak ellenére, hogy a rangadót azonos időben rendezték a Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged bajnoki döntővel, több mint 1500 néző látogatott el a Március 15. utcai sportcsarnokba.

Szinte el sem kezdődött a találkozó, Gerencsér azonnal bevette Rigó kapuját: a veszprémiek centere távolról bombázott, a labda pedig a kapufa segítségével a hálóban kötött ki (2. perc: 1-0). A hazai közönség öröme még véget sem ért, rögvest érkezett az újabb találat: Fridrich szemfüles passzát is gólra váltotta Gerencsér (2-0).

A hetedikben igaz, szépítettek a vendégek a jól helyezkedő Mánya révén, de nem sokkal később Ton egy remek egyéni akciót követően a harmadik hazai találatot jegyezte (14. perc: 3-1). Kétgólos előnyük tudatában sem vettek visszább a kék-fehérek, akik továbbra is szívvel-lélekkel küzdöttek, ostrom alatt tartották a kecskeméti kaput. Még a szünet előtt megszületett a negyedik veszprémi találat: Gerencsér mesterhármast szerzett! (18. perc: 4-1).

A fordulás után a házigazda remek védekezéssel rukkolt elő: Marko Gavrilovics együttese öt a négy elleni játékkal sem tudta bevenni a remek formában védő Spandler kapuját.

A közönség szíve végig együtt dobbant a veszprémiekkel, akik magabiztos teljesítményt produkálva győzelmet arattak és megszerezték történetük harmadik bronzérmét (végeredmény: 4-1).

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 4. mérkőzés:
1. Futsal Club Veszprém–ScoreGoal Kecskemét 4-1 (4-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Kovács (Wittner, Dr. Tóth-Tolnai)
Veszprém: Spandler – Fridrich, Ton, Dorogi, Gerencsér.
Csere: Koncsol (kapus), Molnár, Kártik, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Fellembek, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Kecskemét: Rigó – Bencsik, Mánya, Hadnagy, Pál.
Csere: Kajtár, Nyerges, Bíró, Risztics, Öreglaki, Dávid, Haász.
Vezetőedző: Marko Gavrilovics.
A párharc végeredménye: 3-1, bronzérmet szerzett a Veszprém

Így értékelték a látottakat a vezetőedzők:

Fehér Zsolt: – Ilyen közönség előtt nem lehet veszíteni! Tisztában voltunk azzal, hogy a Kecskemét jóval erősebb alakulat nálunk, hiszen az ország legjobb játékosait tudhatja magáénak. A szurkolóinkkal azonban együtt dobbant a szívünk és végül megérdemelt sikert arattunk. Hihetetlen boldog vagyok… Az idény elején sokan a bennmaradásunkra sem mertek volna fogadni. Voltak hullámvölgyeink, de úgy gondolom, ismét bizonyítottunk.

Marko Gavrilovics: – Megérdemelten lett bronzérmes a Veszprém. Nem keresek kifogásokat, mindenben felénk kerekedett a vendéglátónk, amely az első perctől kezdve tudatosan ügyelt a saját taktikájára.

#együttdobban

futsalveszprem.hu
2023. június 5. 22:17