nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Kettős vereséggel búcsúztunk a kupasorozatból

Ötgólos hátrányából négyet ledolgozott Kecskeméten, de múlt heti, hazai vereségének köszönhetően 10-6-os összesítéssel, kettős vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától az. 1. Futsal Club Veszprém.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Roppant nehéz helyzetből, hazai vereségének köszönhetően háromgólos hátrányból várta a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének kecskeméti visszavágóját a veszprémi futsalcsapat, amelynek keretéből Spandler Mátyás vált ki kisebb bokasérülése miatt.

Kapcsolódó cikk
Háromgólos hátrányba kerültünk
A hazai pályán játszó veszprémi futsalcsapat 3-0-ra kikapott a Kecskeméttől a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán, így roppant nehéz helyzetből várja a jövő csütörtöki visszavágót.

Az alföldiek – akik a bajnokság hétfői rangadóján ugyancsak hazai környezetben szenvedtek súlyos vereséget a címvédő Haladás ellen (3-8) – több kulcsemberüket is nélkülözték, hiszen a brazil Maico mellett Kajtár Mátyás, Hadnagy István és az exveszprémi Bencsik Roland is kimaradt ugyancsak sérülés miatt.

Mindössze tizenhat másodperc kellett az első helyzethez: a volt veszprémi Pál távoli lapos löketét Soós tolta ki az alapvonalon túlra. A 2. percben aztán mégis megszerezte a vezetést a Kecskemét: a hatoson belül felszabadítani igyekvő Tonról ugyanis Bíró Attila elé pattant a labda, aki Soós lábai között a hálóba lőtt.

Az első veszprémi helyzetig bő négy percet kellett várni: Ton löketét Rigó tornázta a kapu fölé. A házigazda viszont kíméletlenül kihasználta lehetőségeit. Egy gyors kontra végén Dávid volt eredményes a 7. minutumban (2-0).

A bakonyiaknál Soós húzódott előre az öt a négy elleni játékhoz. A lehetőség kimaradt, Rigó felszedte a labdát, s az üres kapuba rúgta azt. Teljesen szétesett a vendég gárda. Pál jobb oldali szöglete után Dávid passzolt a hosszú oldalon érkező Mányának, aki a negyediket is bevágta (4-0).

Ha nehezen is, de rendezte sorait az FCV. Ezt jelzi, hogy héttel a szünet előtt már a hazaiak kértek időt. A 16. percben pedig szépíteni is sikerült, miután Boromisza keresztben ellőtt labdájára Kiss robbant be a túloldalon és becsúszva a hálóba juttatta azt (4-1).

A második felvonás elején már a mindössze tizenhét éves Koncsol védte a veszprémi kaput. A 23. percben a mieink végezhettek el sarokrúgást, amikor Mánya labdát szerzett, villámgyorsan átrobogott a pályán és a rövid alsóba durrantott (5-1).

Tatai labdát szerzett, amit egy az egyben vezethetett Rigóra, de a kapus védett. Mánya viszont nem tudott hibázni, aki a 28. percben már mesterhármasnál járt (6-1).

A Fehér-csapat próbálta menteni a menthetőt, s csökkenteni a tetemes hátrányt. Nyolccal a vége előtt Fridrich pörgette át a labdát Rigó felett, majd kisvártatva Dorogi beadásából Ton volt eredményes. S ezzel még nem volt vége, Gerencsér sarokkal lekészített labdáját Boromisza vágta be éles szögből (34. perc: 6-4).

A kecskemétiek időt kértek, ellenfelük pedig ismét előhúzta az emberelőnyös játékot. A házigazda kontrázhatott, Gavrilovics öngóljával visszaállt a háromgólos különbség. De nem tartott sokáig. Molnár lövését még védte Rigó, a kipattanót Boromisza küldte vissza, ám a játékszer Tataihoz került, aki közelről be is pofozta azt (7-5).

A kék mezesek a végjátékban is vészkapussal rohamoztak, amivel ismét sikerült közelebb jutniuk. Fridrich bal oldali beadása után Molnár első kísérletét még hárította Rigó, de a kipattanót bevágta a center (7-6).

A hálók a végén már érintetlenek maradtak, a hírös városiak így kettős győzelemmel, 10-6-os összesítéssel jutottak a négyes döntőbe.

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
SG Kecskemét Futsal–1. FC Veszprém 7-6 (4-1)
Kecskemét, 200 néző. Vezette: Borbás (Kakuk, Vida)
Kecskemét: Rigó – Bíró, Dávid, Mánya, Pál
Csere: Nyerges (kapus), Risztics, Öreglaki, Haász, Hajnal
Vezetőedző: Soltész Levente
Veszprém: Soós – Fridrich, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Tatai, Molnár R., Dorogi, Boromisza, Kiss M., Bognár P., Ábrahám, Fellembek
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Bíró (2.), Dávid (7.), Rigó (8.), Mánya (8., 23., 28.), Gavrilovics (35. – öngól), ill. Kiss M. (16.), Fridrich (32.), Ton (33.), Boromisza (34.), Tatai (35.), Molnár (39.)
Továbbjutott: a Kecskemét, kettős győzelemmel, 10-6-os összesítéssel

futsalveszprem.hu
2023. április 6. 20:32