nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Pont nélkül távoztunk Berettyóújfaluból

Az 1. FC Veszprém 3-0-ra alulmaradt a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal vasárnap esti rangadóján.

A futsal NB I felsőházának ötödik fordulójában a Veszprém (5.) a Berettyóújfalu (2.) otthonában lépett pályára vasárnap este. A vendégek célja egyértelmű volt: hogy megszerezzék első győzelmüket a rájátszásban. A hazaiak részéről Rábl János, veszprémi oldalon Tatai József hiányzott eltiltás miatt.

A kezdő sípszót követően azonnal kemény iramot diktáltak a felek: a veszprémiek részéről a brazil bajnok Ton többször is veszélyeztetett, míg a túloldalon Szabó tornáztatta meg a magyar válogatott kapus Spandlert. Kiegyenlített játék folyt a pályán, a riválisok gyorsan, de koncentráltan futsaloztak.

A nyolcadik percben jártunk, amikor a házigazdának sikerült vezetést szereznie. Iszák szélről indított lövésébe Bencsik szerencsétlenül ért bele, a kipattanót a brazil Matheus könyörtelenül értékesítette (1-0). A légiós egy perccel később ismét ziccerbe került, Spandler bravúros védést mutatott be lábbal.

Az első felvonás feléhez érkezve a szerb Gavrilovics közel állt az egyenlítéshez, a lövése épphogy elkerülte a keresztlécet. Nem tört meg Fehér Zsolt együttese, amely jól tartotta a labdát, több ígéretes letámadást is végrehajtott. A Berettyóújfalu ugyanakkor remekül kontrázott.

A tizennegyedikben Nagy Imre iramodott meg, a rövid alsó felé tartó labdáját Spandler ütötte ki. Ezt követően Fehér Zsolt időt kért. A lépés mégis a hazaiak számára jött ki jobban: Matheus passza után Nagy Dániel kilenc méterről duplázta meg csapata fórját (16. perc: 2-0).

A szünet előtt még szépíthetett volna a Veszprém, ám Ton bombája pontatlan volt. Spandler a félpályáról tüzelt, de Sándor a helyén volt. Trencsényi is magához hívta a játékosait. Érkezett is a harmadik találat: Nagy Imre keresztpasszát követően Iszák könnyedén tüzelt (félidő: 3-0).

A fordulás után a Berettyóújfalu visszább vett a tempóból, megfontolt játékot produkált. A bakonyiak továbbra is szívvel-lélekkel küzdöttek, de valódi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A huszonhetedikben Bencsik szépíthetett volna, a hazaiak védőfala viszont stabil volt.

Pár perccel később Gerencsér állt szemben a kapuval, ám a lövése pontatlan lett. A fiatal játékost Gavrilovics követte a sorban, Iszak azonban blokkolt. Matheus kontrájánál Spandler mozdult ki, aki ezt követően a bokájához kapott; a helyére a Soós Benjámin érkezett.

Nagy Imre egy szabálytalanságot után megkapta második sárga lapját is, amely miatt kiállították a játékvezetők; a Veszprém így két percre emberelőnybe került. A szabadrúgást Ton végezte el, Sándor viszont remekül zárta a szöget.

Hiába a létszámfölény, a vendégek nem tudtak zárkózni. Spandler visszatért a kék-fehérek kapuja elé, szinte rögvest hárított is. A hajrában sem adta fel a Veszprém, de a Berettyóújfalu megingathatatlan volt. A rangadó 3-0-s hazai diadallal zárult.

Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 5. forduló:
MVFC Berettyóújfalu – 1. FC Veszprém 3-0 (3-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok. Vezette: Zimonyi (Tamási, Futó).
Berettyóújfalu: Sándor – Iszák, Szabó P., Rafinha, Matheus
Csere: Mezei (kapus), Korcsmáros, Erdei, Nagy I., Magyari, Gál, Tifán, Nagy D., Takács Z.
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Boromisza, Kiss M.
Csere: Soós (kapus), Molnár R., Ton, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovics, Fellembek, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Matheus (8.), Nagy D. (16.), Iszák (18.)

Így értékelte a látottakat Spandler Mátyás, az 1. FC Veszprém kapusa:

Átaludtuk az első játékrészt, háromgólos előnyt ajándékoztunk a vendéglátónknak. A második felvonásban futottunk az eredmény után. Fejben nem teljesítettünk jól, muszáj lesz rendeznünk a sorainkat. Sok mérkőzés vár még ránk a bajnokságban, bizonyítani fogunk a szurkolóinknak!

futsalveszprem.hu
2023. április 2. 21:19