nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
2024. április 26.
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Negyeddöntőbe jutottunk a kupasorozatban

A hazai pályán játszó Veszprém 6-1-re nyert az ELTE-BEAC ellen pénteken a Magyar Kupában. Fehér Zsolt legénysége így továbbjutott a legjobb nyolc közé a sorozatban.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Négy nappal az NB I alapszakaszának zárása után immáron a Magyar Kupában várt feladat a veszprémi futsalcsapatra, amely az egymeccses pénteki nyolcaddöntőben a szintén élvonalbeli ELTE-BEAC alakulatát látta vendégül a Március 15. utcai sportcsarnokban. A házigazda soraiból továbbra is hiányzott a sérült Kártik Zsombor és Everton felipe, a legutóbbi, Berettyóújfalu elleni bajnokin góllal visszatérő Tatai József viszont rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet.

Az első lehetőség máris a csapatkapitánytól indult, aki Gerencsért hozta helyzetbe, ám a center mellé lőtt. Kisvártatva még közelebb járt a gólszerzéshez Gerencsér, miután védőját lerázva a jobb oldali kapufát is súrolta a lövése. A védekezésre kényszerülő vendégek először az ötödik percben lőhettek kapura: csapatkapitányuk Szini mellé lőtt. A 8. minutumban Bencsik végezhetett el szögletet a jobb oldalról, a játékszer Tatait találta meg, aki alaposan megtornáztatta Oswald kapust.

A bakonyiak a folytatásban is hatalmas fölényben futsaloztak, de a fővárosiak masszívan védekeztek. Portásuk, Oswald szintén remekelt: előbb Gerencsér lövését blokkolta, majd a Fellembek elé kerülő kipattanót is kivágta. Öttel a szünet előtt végre megtört a jég: Spandlertől indult az akció, a hálóőri Bencsikhez passzolt, utóbbi középre beadott labdáját Kiss közelről kíméletlenül bevágta (1-0).

Negyven másodperc volt már csak vissza a játékrészből, amikor Tatai első kísérletét még kiütötte Oswald, ám a kipattanót már bevágta a gólgyáros. A rivális vészkapussal támadott, de Spandler védett, Gerencsér megkapta a labdát, amit ez elöl üresen helyezkedő Gavrilovicsnak továbbított. A szerb válogatottnak könnyű dolga, hiszen csak az üres kapuba kellett lőnie (3-0).

A kék-fehérek ott folytatták, ahol a pihenő előtt abbahagyták. Mindössze harminc másodperc kellett Tatainak, hogy megszerezze önmaga második, csapata negyedik gólját (4-0). A 27. minutumban jártunk, amikor Gerencsér szerzett labdát határozottan, alaposan megtáncoltatta védőjét, s nagy erővel a hálóba durrantott (5-0).

A meccs háromnegyedénél egy régi „munkakapcsolat” gyümölcsét láthattuk, amikor is Tatai passzából a gárda másik oszlopos tagja, Boromisza volt eredményes (6-0). A vendégek becsülettel próbálkoztak, s Tóth Dávid révén az utolsó másodpercekben be is gyötörték szépítő találatukat (6-1).

A magabiztos teljesítménnyel továbbjutó Veszprémnek még egy párharcot kell sikerrel megvívnia ahhoz, hogy idén is ott lehessen a négyes döntőben, amelynek majd a debreceni Főnix Csarnok ad otthont május 6-7-én.

Férfi futsal Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
1. FC Veszprém–ELTE-BEAC 6-1 (3-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Vass (Héra, Horváth P.)
Veszprém: Spandler – Tatai, Bencsik, Gavrilovics
Csere: Soós (kapus), Fridrich, Molnár, Dorogi, Boromisza, Bognár, Ábrahám, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
ELTE-BEAC: Oswald – Vadászi, Szini, Dauner, Szekér
Csere: Juhász, Daradics (kapusok), Gémesi, Diemer, Boros, Spáth, Károly, Tóth D.
Vezetőedző: Béni Zoltán
Gólszerzők: Kiss M. (16.), Tatai (20., 21.), Gavrilovics (20.), Gerencsér (27.), Boromisza (30.), ill. Tóth D. (40.)
Továbbjutott: a Veszprém

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – A legfontosabb célunk a továbbjutás volt, amit sikeresen teljesítettünk. A csapatom maradéktalanul elvégezte azt, amit a mérkőzés előtt kértem. Végig koncentráltan, jól játszottunk. Az ELTE is jó játékkal rukkolt elő, főként az első félidőben. Látszik, hogy egyre inkább felveszik az NB I ritmusát. Készülünk a következő mérkőzésre, készülünk a következő tíz döntőre.

Béni Zoltán: – Úgy jöttünk ide, hogy telt ház előtt önbizalmat kell gyűjtenünk. Ez azonban ahelyett, hogy felcsigázta volna a játékosaimat, megbénította őket. Ma még azt sem csináltuk jól, ami az előző bajnokikon működött. Az okokat nem értem, hiszen számunkra nem volt valódi tétje a meccsnek. Remélem, hogy a Nyíregyháza ellenn a jobbik arcunkat mutatjuk. Ha nem, akkor nagyon nagy bajban vagyunk.

futsalveszprem.hu
2023. február 17. 22:21