nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Alázatot, lelkesedést, szenvedélyt vár vezetőedzőnk

A 2021-es győztes 1. Futsal Club Veszprém pénteken (18.30) az ELTE-BEAC gárdáját látja vendégül a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Bár sokáig harcban volt az alapszakasz-győzelemért, végül a negyedik helyen zárta az NB I első etapját a veszprémi futsalcsapat, miután a hétfői utolsó fordulóban 4-0-s első félidő után 5-3-ra kikapott a Berettyóújfalu vendégeként. Öröm az örömben, hogy a csapatkapitány Tatai József bokasérüléséből felépülve, több mint négy hónap után visszatérhetett a pályára, sőt, gólt is szerzett.

Kapcsolódó cikk
Negyedik helyen zártuk az alapszakaszt
Ellentétes félidők után kétgólos vereséget szenvedett a Berettyóújfalu vendégeként az 1. Futsal Club Veszprém, amely így a negyedik helyen zárta az NB I alapszakaszát.

Az idei szezon legrosszabb első félidejét produkálta a csapat. Sokan messze a tudásuk alatt teljesítettek, így a hazaiak komoly előnyre tettek szert a szünetre. Tatai József visszatérése örömteli mindenki számára. Csapatkapitányunk fokozatosan, lépésről-lépésre fog játékba lendülni, de a kvalitásából adódóan már most is megvillant, aminek gól lett az eredménye

– kezdte a visszatekintést Fehér Zsolt vezetőedző, aki úgy vélte, már egy héttel korábban, a Magyar Futsal Akadémia elleni hazai döntetlen alkalmával vesztették el az esélyt, hogy az első két hely egyikén zárjanak.

Elkeseredni persze nincs oka az idény elején alaposan megfiatalított bakonyi együttesnek, amely nemcsak teljesítette a vezetőség által megfogalmazott célt, a felsőházba jutást, de a mutatott játékot tekintve túl is szárnyalta az elvárásokat.

Nem a mostani meccsen ment el az alapszakasz második helyezésünk. Az MFA ellen nyújtott egyperces rövidzárlat miatt kerültünk oda, ahol jelen pillanatban tartunk. Összességében viszont messze a tőlünk elvárt eredményt hoztuk eddig. Huszonkét mérkőzésből tizenöt győzelmet arattunk négy vereség mellett három döntetlen, ezt az eredményt mindenki aláírta volna a bajnokság rajtjánál

– húzta alá a tréner.

Mint azt a klub ügyvezető elnökétől, Rajki Tamástól a hét elején megtudtuk, a vezetőség nem fogalmazott meg újabb elvárást a gárdától. Ahogy a klubvezető fogalmazott, görcsösség helyett önfeledt, alázatos játékot várnak mindenkitől. Erre rímelnek Fehér Zsolt gondolatai, aki szintén megalkuvás nélküli játékot szeretne látni a tanítványaitól.

Kapcsolódó cikk
Ügyvezetőnk értékelte az alapszakaszt
A hétfő esti, a Berettyóújfalu vendégeként elszenvedett 5-3-as vereségünket követően lezárult a 2022/2023-as kiírás alapszakasza, amelynek a negyedik helyén végeztünk, így három pontot vihetünk magunkkal a felsőházi rájátszásba.

Azt várom, hogy a fiatal játékosaink mérkőzésről-mérkőzésre fejlődjenek, s egyre jobban felvegyék az NB I ritmusát. Hogy mit szeretnék látni a pályán? Alázatot, lelkesedést, szenvedélyt a mérkőzések elejétől a mérkőzések végéig, a győzni akarást mindenki szemében.

Az alapszakasz és a rájátszás (az első fordulóban, február 23-án az éllovas Haladáshoz látogatnak a mieink) között pénteken a Magyar Kupában vár feladat az 1. FCV-re, amely a nyolcaddöntőben az ELTE-BEAC gárdáját fogadja a Március 15. utcai csarnokban. Az esélyek a mieink mellett szólnak, az alapszakasz utolsó helyén záró fővárosiakat a mieink oda-vissza magabiztosan verték a bajnokságban.

Ahhoz, hogy az esélyeket továbbjutásra váltsuk, koncentrálnunk kell az elejétől a végéig, ezzel ugyanis az elmúlt két találkozón hadilábon álltunk. A párharcokat nagyobb százalékban kell megnyernünk. Egy-két játékostól jobb teljesítményt, mert vannak olyanok, akik adósak a jó játékkal.

A továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el: döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, ha pedig ezt követően sem jutnak dűlőre a felek, büntetőpárbaj dönt majd a legjobb nyolc közé.

Férfi futsal Magyar Kupa, a 3. forduló párosítása:

Haladás VSE–Újpest FCt
1. FC Veszprém–ELTE-BEAC
Mad Dogs Futsal–Aramis SE
UTE–Magyar Futsal Akadémia
Levelek SE–Tiszaföldvár SE
Rabel Fanatic–Rubeola FC
Nyíregyháza–Berettyóújfalu
DEAC–Kecskemét

A sorozat négyes döntőjének a debreceni Főnix Csarnok biztosít majd otthont május 6-7-én.

futsalveszprem.hu
2023. február 17. 13:02