nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Fehér Zsolt: Előbb-utóbb kiegyenesedünk!

Hétfő este (18.30) az utolsó hazai mérkőzését játssza az NB I alapszakaszában a veszprémi futsalcsapat, amely az újonc Magyar Futsal Akadémiával csap össze.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Az utolsó előtti forduló következik a futsal NB I alapszakaszában. A második helyen álló, a rájátszást már biztosan a felsőházban kezdő Veszprém hétfőn (18.30) az újoncként kilencedik helyen, az alsóház küzdelmeire készülő Magyar Futsal Akadémiát látja vendégül a Március 15. utcai csarnokban.

Egy fiatal csapat érkezik hozzánk egy-két idősebb, rutinos játékossal kiegészülve. Szerencsések, amiért a magyar futsal emblematikus ikonja, Tóth Szabolcs edzi őket a mindennapokban, ezáltal megkérdőjelezhetetlen fejlődésük

– beszélt a riválisról a veszprémiek vezetőedzője, Fehér Zsolt, aki betegsége miatt a legutóbbi három találkozón távol maradt. A héten azonban visszatérhetett, így a következő körben már ismét ő dirigálhatja a gárdát.

Ismét ott lehet csapata élén Fehér Zsolt Ismét ott lehet csapata élén Fehér Zsolt 

A tréner megjegyezte, a fővárosiak bátran letámadnak ellenfeleik térfelén, ezért fontos lesz, hogy tanítványai ne veszítsenek sok labdát a térfelükön.

Minden mérkőzésen nagy hangsúlyt fektetünk a védekezésre és a pontrúgásokra. Erre a két dologra biztosan nagy szükségünk lesz a hétfői találkozón is. Továbbá a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk

– tette hozzá Fehér, aki sérülés miatt továbbra sem számíthat Tatai József, Kártik Zsombor, Molnár Raul, Bognár Patrik és a brazil Everton Felipe játékára.

Előbb-utóbb kiegyenesedünk, napról-napra jobb állapotba kerülnek a srácok, de a visszatérésükre, pontosabban arra, hogy száz százalékban tudjunk rájuk számítani, még várni kell.

Tatai József is a csapattal készül már, de a visszatérésére még várni kellTatai József is a csapattal készül már, de a visszatérésére még várni kell

Amennyiben a mieink sikerrel veszik az MFA elleni akadályt, az utolsó kör – amelyben a Berettyóújfaluhoz látogatnak – eredményétől függetlenül már nem végezhetnek a harmadiknál rosszabb pozícióban. De a többi eredmény kedvező alakulása esetén akár még meg is nyerhetik az alapszakaszt, hiszen jelenleg egyetlen pont a hátrányuk a címvédő, éllovas Haladással szemben.

A tét innentől tehát az, hogy az 1. FCV hány bónuszpontot visz magával a rájátszásba. Az alapszakaszgyőztes hét, a második öt, a harmadik négy, az ötödik két, a hatodik egy egységgel kezd a felsőházban.

Természetesen a lehető legtöbb ponttal szeretnénk bejutni a rájátszásba, s minél kedvezőbb helyzetből megkezdeni a további küzdelmeket. Ez a pontszabály nagyon összehúzza a mezőnyt. Egy meccs alatt óriásit léphetünk előre, de ugyanígy visszaeshetünk olyan pozícióba is, ahol idén egyszer sem tartózkodott a csapat.

futsalveszprem.hu
2023. február 4. 16:47