nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Karnyújtásnyira voltunk a győzelemtől

A listavezető, ám továbbra is erősen foghíjas veszprémi futsalcsapat hatalmas csatában, fordulatos mérkőzésen maradt alul a bajnokesélyes Kecskemét vendégeként hétfő este az élvonalban.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Szuperrangadóval folytatódott az első osztályú futsalbajnokság, hiszen a listavezető Veszprém hétfő este a bajnoki cím egyik fő várományosához, az egyébként is erős keretét az elmúlt hetekben tovább acélosító – az exveszprémi Dávid Richárd mellett a brazil bajnok és gólkirály Maicót is leigazoló – Kecskeméthez látogatott.

A bakonyiakat ráadásul a visszavágás vágya is fűthette, hiszen idénybeli egyetlen hazai vereségüket éppen az alföldiek ellen szenvedték el tavaly októberben. Korántsem várták azonban könnyű helyzetből a mieink az összecsapást. Fehér Zsolt vezetőedző ugyanis továbbra is távol maradt betegsége miatt, így – akárcsak pénteken a Csömör ellen megnyert találkozón – ezúttal is Németh Gábor másodedző dirigálta a társaságot, amelyből Tatai József, Kártik Zsombor, Molnár Raul, Bognár Patrik és a brazil légiós, Ton is hiányzott sérülés miatt.

Jobbára hazai lábakon járt a játékszer a találkozó elején, a mieink elsősorban a védekezésre összpontosítottak. A folytatásban is a Kecskemét bizonyult aktívabbnak, de igazán nagy lehetőséget nem tudott kialakítani.

A 7. percben jártunk, amikor egy gyors kontra végén Kiss Milán lőhetett kapura kissé kisodródva, ám Rigó védeni tudott. A túloldalon Mánya tűzte rá távolról, de nem tudott kifogni Spandleren.

A játékrész derekánál újabb gyors ellentámadást vezethetett az FCV, Fridrich szerzett labdát, majd a kilenceshez érve egy gyönyörű csel után hasonlóan szép gólt vágott a hosszú felsőbe (0-1).

Nagyon közel álltak a bravúrhoz a veszprémiekNagyon közel álltak a bravúrhoz a veszprémiek

Hattal a szünet előtt Soltész Levente időt kért, amivel fel is rázta az övéit. Dávid jobb oldali szögletére a Veszprémtől igazolt Pál érkezett a bal oldalon, aki kapásból a hosszú alsóba zúdította a labdát (1-1).

A hajrához közeledve még inkább megélénkült az egyébként is jó iramú mérkőzés. A veszprémiek birtokolták többet a játékszert. A 17. minutumban egy gyors kontra végén Mánya lőhetett a bal oldalon, jó ütemben érkezett azonban a kapujából Spandler, aki újra hárítani tudott. A végén Maico is célba vette Spandler kapuját, ám ezúttal is a válogatott portás akarata érvényesült.

A második felvonás 3. percében a korábbi kecskeméti Gavrilovics labdát szerzett, egy alagútcsellel becsapta Hadnagyot. Dorogival az oldalán kettő az egy ellen vezethette a labdát, ám passz helyett lőtt, Rigó pedig védett.

Fellembek kétszer is ígéretes helyzetbe került, előbb a kapu mellé lőtt, majd Rigót tornáztatta meg.

A Bács-Kiskun vármegyeiek rohamoztak, a mieink rendkívül szervezetten védekeztek. A meccs háromnegyedénél Gavrilovics szerzett labdát félpályánál az oldalvonal mellett, majd ügyesen szöktetve magát tíz méterről Rigó mellett a kapuba nyesett (1-2).

Néggyel a lefújás előtt két korábbi veszprémi futsalos hozta össze a vendéglátó egyenlítő találatát: Bencsik Roland lövését Dávid továbbította mellkassal a gólvonal mögé (2-2).

Kis híján a vezetést is megszerezték a fekete mezesek, ám Maicó ordító helyzetben a kapufát trafálta telibe. Ráadásul a kipattanót szabálytalanul próbálta megszerezni a rivális, s mivel ez már a hatodik szabálytalanságuk volt, kisbüntetőt lőhettünk. Gerencsér durranthatta rá a tízméterest, amit Rigó bravúrral kiütött.

Az utolsó percben öt a négy elleni játékra váltott a Soltész-csapat, ami eredményre is vezetett: Bíró juttatta vezetéshez együttesét ötvennégy másodperccel a vége előtt (3-2). Németh Gábor időt kért, ezúttal az övéi támadtak vészkapussal, de már nem tudtak egalizálni.

Folytatás pénteken (18.30) hazai környezetben, az Aramis ellen.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 19. forduló:
SG Kecskemét Futsal–1. Futsal Club Veszprém 3-2 (1-1)
Kecskemét, 200 néző. Vezette: Kovács G. P. (Wittner, Kovács G.)
Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Öreglaki, Mánya, Hadnagy
Csere: Nyerges (kapus), Bíró, Kajtár, Dávid, Haász, Pál, Maico
Edző: Soltész Levente
Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Soós, Koncsol (kapusok), Schalbert, Boromisza, Lengyel, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Edző: Németh Gábor
Gólszerzők: Pál (14.), Dávid (36.), Bíró (40.), ill. Fridrich (11.), Gavrilovics (32.)

futsalveszprem.hu
2023. január 23. 20:54