nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Hétgólos győzelem az Újpest ellen – továbbra is hibátlanul vezetjük a bajnokságot

A házigazda 1. Futsal Club Veszprém könnyed, 7-0-s diadalt aratott az Újpest felett a futsal NB I hétközi játéknapján a Március 15. utcai sportcsarnokban.

Hétközi fordulóval folytatódott a futsal élvonal: az eddig hibátlan mutatóval rendelkező, listavezető 1. Futsal Club Veszprém az Újpest együttesét látta vendégül csütörtökön a Március 15. utcai sportcsarnokban.

A fővárosi lila-fehéreket az egykori veszprémi játékos, Németh Péter irányította, akinek soraiban a tavaly még kék-fehérben szereplő brazil Serginho Paulista is feltűnt.

A vendégek jobban rajtoltak, ám nem tudták kihasználni az adódó lehetőségeiket: Spandler Mátyás több pazar védést is bemutatott. A hetedik percben jártunk, amikor Gerencsér labdát szerzett, majd a vezetést is megszerezte a veszprémieknek (1-0).

Láthatóan lélektani fölénybe kerültek a hazaiak, akik nem sokkal később meg is duplázták előnyüket Kártik révén (12. perc: 2-0). Pár pillanattal később ismét az 1. FCV örülhetett: a brazil Ton passzát a csapatkapitány Tatai József váltotta góla (14. perc: 3-0).

A félidei részeredményt Gerencsér önmaga második találatával állította be (4-0). A második felvonásban a lila-fehérek öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak, ám nem jártak sikerrel.

A vendégeknél szinte mindenki gyengén szerepelt, még a rutinos futsalosok is több hibát vétettek. A huszonötödikben jártunk, amikor Fridrich passzát Tatai juttatta a hálóba (5-0). Érezhető volt, hogy Németh Péter tanítványai motivációjukat vesztették.

A 31. percben Tatai szabadrúgása után a fiatal Molnár Raul is eredményes volt (6-0). Úgy tűnt, több találat nem esik a derbin, ám a lefújást megelőzően még a szerb válogatott Gavrilovics is bevette az újpestiek kapuját, ezzel beállítva a 7-0-s végeredményt.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 4. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Újpest FC 7-0 (3-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Vas (Kubicsek, Horváth).
1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Bencsik Á., Gerencsér.
Csere: Soós (kapus), Fridrich, Molnár R., Kártik, Everton, Ábrahám, Gavrilovics, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Újpesti FC: Zsolnai- Lucas, Szeghy, Horváth B., Sergio.
Csere: Vámosi, Kinics (kapusok), Klacsák, Dunai, Suscsák, Horváth B., Östör, Lipl, Harnisch.
Vezetőedző: Németh Péter.
Gólszerzők: Gerencsér (7., 14.), Kártik (12.), Tatai (14., 25.), Molnár R. (31.), Gavrilovics (39.)

Edzői értékelés

Fehér Zsolt: - Hálával tartozom a játékosaimnak, hiszen maradéktalanul betartottak mindent, amit a találkozót megelőzően kértem tőlük. Hatalmas sikernek tartom, hogy ilyen komoly arányban és kapott találat nélkül sikerült felülmúlnunk az Újpestet. Vendégeink kiválóan alkalmazták az emberelőnyös taktikát, ám a játékosaim tudták, hogy mi a dolguk. Örülünk a győzelemnek, de innentől már csak előre tekintünk.

futsalveszprem.hu
2022. szeptember 8. 20:02