nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
HALADÁS VSE
holnap
Utolsó mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
6
1. FC VESZPRÉM
0
2024. április 22.
#együttdobban

Tükörsima győzelemmel kezdtük az idényt

Esélyt sem adott az újonc Nyíregyházának a Veszprém, amely vendégként 5-1-re nyert a futsal élvonal első fordulójának hétfői játéknapján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A régi-új nevére váltó, az NB I előző kiírásában negyedik helyen záró 1. Futsal Club Veszprém hétfőn este az újonc Nyíregyháza vendégeként kezdte meg a 2022/2023-as idény küzdelmeit.

A négy válogatott játékosától megváló, alaposan megfiatalított bakonyi együttes a felsőházba jutást tűzte ki célul, ennek megfelelően győzelmi reményekkel utazott a nyírségiekhez.

Az azonban nehezítette Fehér Zsolt vezetőedző feladatát, hogy az alakulat két oszlopos tagjára sem számíthatott a nyitányon. A csapatkapitány, gólkirály Tatai József ugyanis eltiltását töltötte, a súlyos sérülés után lábadozó Boromisza Dániel pedig még nem tudott játékra jelentkezni.

Könnyed győzelemmel rajtolt a veszprémi együttesKönnyed győzelemmel rajtolt a veszprémi együttes

Két újonc azonban ott volt a veszprémi kezdőcsapatban, az exkecskeméti szerb védő, Gavrilovics és a Berettyóújfalutól érkező válogatott center, Kártik is azonnal átesett tehát a tűzkeresztségen.

Hiányzók, újoncok ide vagy oda, az 1. FCV kiválóan kezdte a találkozót: a brazil Ton már a 2. percben betalált, majd a tizenkilenc esztendős Dorogi és a tizennyolc éves Molnár Raul is megvillant az első játékrészben (félidő: 0-3).

A második felvonás is veszprémi góllal vette kezdetét: az újonc Kártik zörgette meg a hálót. Előnye birtokában nyugodtan futsalozhatott a Fehér-csapat, amely továbbra is uralta a találkozót.

Öttel a vége előtt a tizenhét éves Koncsol váltotta Spandlert, az egy évvel idősebb Fellembek pedig belőtte csapata ötödik gólját. A hajrában Kovács Erik révén szépített a házigazda, de ez már nem osztott-szorzott, az FCV magabiztos győzelmet ünnepelhetett (végeredmény: 1-5).

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 1. forduló:
Nyíregyháza–1. Futsal Club Veszprém 1-5 (0-3)
Nyíregyháza, vezette: Újhelyi (Tamási, Balla)
Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga D., Kovács G., Gyügyei
Csere: Petró, Hegyes (kapusok), Krajnyák, Kovács B., Lakatos P., Kovács E., Pataki, Lakatos L., Bagdi
Vezetőedző: Lovas Norbert
Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Ton, Gavrilovics
Csere: Koncsol (kapus), Molnár R., Dorogi, Bencsik Á., Fellembek, Bartha, Gerencsér
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Kovács E. (37.), ill. Ton (2.), Dorogi (12.), Molnár R. (19.), Kártik (22.), Fellembek (35.)

futsalveszprem.hu
2022. augusztus 15. 22:35