nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása

Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.

Kétségkívül fennállása legsikeresebb idényén van túl a Balaton Bútor FCV utánpótlás-egyesülete, a Szilágyi DSE. Már az idei kiírás kezdeti fázisában kirajzolódott, hogy az U17-es és U20-as együttesnek is esélye lesz az NB I-es bajnokság dobogójára fellépni. A Weisz Zoltán vezette U17 végül veretlenül nyerte meg a bajnokságát, míg a Németh Gábor irányította U20 ezüstérmet szerzett a sorozatban.

Utóbbi tréner egyúttal az egyesület utánpótlás szakmai vezetői pozícióját is betölti, így vele értékeltük az elért eredményeket. A felnőtt csapat másodedzői feladatait is ellátó szakember hangsúlyozta, a siker közös, amelyben nemcsak a klubnál ténykedő edzők, hanem a fiatalok szülei és oroszlánrészt vállaltak. Németh Gábor rámutatott, a fejlődés még az eredményességen is túltett.

Az U17-es csapat veretlenül lett bajnok az élvonalbal, a veszprémi Bognár Patrik gólkirály lettAz U17-es csapat veretlenül lett bajnok az élvonalbal, a veszprémi Bognár Patrik gólkirály lett

Kollégámmal, Weisz Zoltánnal mindig is fontosabbnak tartottuk azt, hogy a fiatalok megfelelő ütemben fejlődjenek, minthogy az idény végén milyen helyen zárják a bajnokságot. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy sokan a saját korosztályuknál magasabb szinten is bizonyíthattak, hiszen megvoltak az ahhoz szükséges képességeik. Ha valaki tíz évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy játékosokat adhatunk majd a korosztályos válogatottnak, előfordulhat, hogy nem hittem volna neki. Büszkék vagyunk a tanítványainkra, akik lelkiismeretesen dolgoztak.

Fellembek Zétény korábban, míg Molnár Raul és Bognár Patrik a héten a horvátországi Porecben rendezett nemzetközi eseményen öltheti magára a nemzeti színeket. A kapus Koncsol Norbert pedig tartalékként szintén a szövetségi kapitány szolgálatára állhat. Németh elmondta, a fejlődés szempontjából a válogatott események szintén a gyermekek érdekeit szolgálják, nem feledve a felnőttekkel végzett edzésmunkát.

Az U20-as csapat ezüstérmet szerzett, veszprémi Kiss Milán a korosztályban gólkirály lettAz U20-as csapat ezüstérmet szerzett, veszprémi Kiss Milán a korosztályban gólkirály lett

A plusz motiváció nagyon fontos a fiatalok esetében. Több tanítványunk rendszeresen a felnőtt csapattal is edzett, sőt, a keretbe is bekerült. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a felnőttek esetében komoly célkitűzések voltak az elmúlt kiírásban, így ott a bizonyítási lehetőség többször elmaradt. Ugyanakkor az előttünk álló idényben már fordulni fog a kocka, hiszen az klub a fiatalokat fogja az előtérbe helyezni. Nagy öröm mindez számunkra, hiszen már egy évtizede ezért dolgozunk.

Németh Gábortól megtudhattuk, a nyári felkészülést nyolc utánpótláskorú fiatal fogja a felnőtt kerettel kezdeni: Ábrahám Botond, Fellembek Zétény, Kiss Milán (U20-as gólkirály), Molnár Raul, Bognár Patrik (U17-es gólkirály), Koncsol Norbert, Molnár Dániel és Schalbert Dominik.

Németh Gábor utánpótlás szakmai vezető (archív fénykép)Németh Gábor utánpótlás szakmai vezető (archív fénykép)

Fontos hangsúlyoznom, hogy Weisz Zoltán kollégámmal az utánpótlásban fejlődő fiatalokban egytől egyig hiszünk. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll, a kérdés csak az, hogy a gyermekek megragadják-e az adódó lehetőségeket. Szívből remélem, hogy az előttünk álló évek a sajátnevelésű fiataljainkról fognak majd szólni felnőtt szinten is. Ha így lesz, akkor kevés boldogabb ember lesz nálunk

- zárta Németh Gábor, aki köszönetet mondott Weisz Zoltán kollégája idénybeli teljesítményéért is.

Kiemelendő, hogy az egyesületben pallérozódó tehetségek a kiírás során többször négy bajnokságban is szerepeltek. A legfiatalabbak (U17) sokszor az U20-as, és a felnőtt NB III-as keretet is erősítették, valamint az NB I-es felnőtt csapatban is bemutatkozhattak.

futsalveszprem.hu
2022. június 24. 13:06