nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Fehér Zsolt: Tatai már jelezte, ha kell, végig játssza a mérkőzést!

Pénteken (18.30) Veszprémben zárul a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharca. A 2-0-s hátrányból felálló Balaton Bútor FCV tovább fogyatkozott kerettel, de töretlen hittel várja a DEAC elleni utolsó ütközetet.

Szerző: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Ennél izgalmasabban aligha alakulhatna a futsal élvonal harmadik helyért kiírt csatája. A Debrecen ugyanis előbb a bakonyi, majd a hajdúsági megyeszékhelyen is nyert, így karnyújtásnyira került a dobogótól. A Veszprém azonban – ahogyan megszokhattuk – ezúttal sem adta olcsón a bőrét, múlt pénteken hazai környezetben, három nappal később pedig idegenben is visszavágott a DEAC-nak, így egyenlített a párharcban.

Kapcsolódó cikk
Egyenlítettünk a bronzpárharcban!
Tatai József mesterhármasával hátrányból felállva nyert a DEAC vendégeként a veszprémi futsalcsapat, amely hétfői sikerével 2-2-re módosította az egyik fél három nyert meccséig tartó párharcot.

– Honnan meríti a csapat ezt a mentális erőt? – kérdeztük Fehér Zsoltot, a Balaton Bútor FCV vezetőedzőjét a mindent eldöntő ötödik, hazai összecsapás előtt.

– A bronzpárharc második mérkőzésén 0-4-ről tudtunk egyenlíteni. Igaz, a hosszabbítást követően vesztesen hagytuk el a pályát, de az az élmény olyan mentális erőt adott mindenkinek, amivel elindultunk felfelé. Csoda, amit az elmúlt időszakban művel a csapatom.

– Ismét a Veszprémnél a lélektani előny…

– Én is így látom. A játékosok létszámát tekintve viszont a DEAC most még jobban áll, mint eddig. Éppen azért kulcskérdés lesz, hogy a meghatározó játékosaink végig bírják-e a mérkőzést. Ha igen, akkor biztos, hogy nyerni fogunk. Tatai József már jelezte, hogy ha kell, ő végig játssza a kétszer húsz percet. Szintén döntő tényező lehet, hogy a fiataljaink mennyit tudnak hozzátenni a játékhoz.

– Az ötödik meccsen sok újat már aligha mutathatnak a felek. A mentális tényezők viszont döntőek lehetnek.

– Ez egy döntő összecsapás a két együttes számára, minden játékosnak megtiszteltetés lesz pályára lépni. Már nemegyszer bizonyította a gárdánk, hogy mentálisan mi mindenre képes, péntek este ismét kék-fehér szív kell a győzelemhez.

– Az egész párharc során létszám problémákkal küszködött a veszprémi alakulat, ezúttal pedig Pál Patrik sem játszhat sárga lapos eltiltás miatt. Mivel lehet ellensúlyozni a rivális hosszabb kispadját éppen a szezon végén, amikor az ellenfél mellett már a fáradtsággal is meg kell küzdeni?

– Igazság szerint nem lehet ellensúlyozni. Nincs meg előre az a forgatókönyv, amivel ennyi hiányzót pótolni lehetne. Mégis hiszek a játékosaimban. Tudom, hogy a szívük vinni fogja őket előre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a mérkőzést.

futsalveszprem.hu
2022. június 10. 11:55