nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Tovább küzdhetünk a bronzéremért

Azzal, hogy pénteken este 6-3-ra felülmúltuk a vendég Debrecent, életben tartottuk reményeinket a bajnoki bronzéremre.

énteken este a Március 15. utcai sportcsarnokban folytatódott a küzdelem a férfi futsal NB I harmadik helyéért. A három nyert mérkőzésig zajló párharc első és második felvonását is az Elek Gergő irányította DEAC nyerte, így a cívisvárosiak annak a reményében utaztak el a harmadik összecsapásra, hogyha nyernek, akkor az érem is a nyakukba kerül.

Mindehhez a Fehér Zsolt vezényelte bakonyiaknak is volt némi hozzáfűznivalójuk. A Balaton Bútor FCV játékosai tudták, már nem hibázhatnak. A kezdő sípszót követően látható is volt, hogy a veszprémiek szeme égett a bizonyítási vágytól. A félezer hazai szurkoló legnagyobb örömére a Balaton Bútor már az első percben (!) kétgólos előnyre tett szert Pál Patrik által (2-0).

Fel sem eszméltünk szinte, de a hazaiak csapatkapitánya, Tatai József máris bevette Krajcsi kapuját (3. perc: 3-0). Fehér Zsolt csapata a tetemes előny ellenére sem vett visszább teljesítményéből. A kék-fehérek beszorították riválisukat, amely újabb találatot eredményezett: Coitoról pattant a DEAC kapujába a labda (16. perc: 4-0). Pár pillanattal később Tatai állította be a félidei részeredményt (5-0).

A második felvonásban kiegyenlítettebb játék folyt a pályán. Spandler több remek védést is bemutatott, ám Szentes Bíró Tamás helyzeténél már neki sem volt esélye (30. perc: 5-1). Három perccel később Harmati révén háromra szűkítette a különbséget a Debrecen, de Tatainak erre is volt válasza: a csapatkapitánya ekkor már önmaga harmadik gólját jegyezte (34. perc: 6-2).

A vendégek ezt követően emberelőnyös taktikára váltottak. Fehér Zsolt válasza erre az volt, hogy pályára küldte a fiatal játékosait. Bognár Patrik, Kiss Milán és Koncsol Norbert is bizonyíthatott. Thiagonak sikerült még a lefújást megelőzően betalálnia, ám a veszprémiek végső győzelméhez már kétség sem férhetett (végeredmény: 6-3). A Balaton Bútor tehát életben tartotta bronzérmes reményeit.

A három nyert meccsig tartó párharc hétfőn este (18.30) a debreceni DESOK Csarnokban folyatódik. Diadalok tekintetében a DEAC vezet 2-1-re, ami annyit jelent, hogyha az Elek-csapatnak sikerül hazai környezetben nyernie, akkor a bronzérmet is megszerzi. Ha viszont kikapnak a cívisvárosaik, akkor jövő héten pénteken (18.30) a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnokban dől majd el a harmadik hely sorsa.

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 3. meccs:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 6-3 (5-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Czene-Joó (Ibriksz, Kondákor)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai.
Csere: Koncsol (kapus), Bognár, Ton, Dorogi, Boromisza, Ábrahám, Bencsik, Molnár, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

DEAC: Krajcsi – Coito, Thiago, Berecz, Szabó J.
Csere: Tóth (kapus), Szentes Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Pál (1., 1.), Tatai (3., 17., 34.), Coito (16. – öngól), ill. Szentes Bíró (30.), Thiago (37.)
A párharc állás: 2-1-re vezet a DEAC

futsalveszprem.hu
2022. június 3. 20:38