nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

A Haladás nyerte a rangadót

A Balaton Bútor FCV hatalmas csatára kényszerítette a vendéglátó Haladást, de végül nem tudott pontot szerezni a futsal NB I felsőházi rájátszásában.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Csúcsrangadót rendeztek hétfő este a futsal élvonal felsőházi rájátszásában: a pontvadászatot toronymagasan vezető, gyakorlatilag már döntős Haladás, a harmadik helyen álló, szintén fináléba vágyó Veszprémet fogadta. A hazaiaknál Dávid Richárd, a túloldalon pedig a régóta maródi Boromisz Dániel és Sergio maradt ki sérülés miatt.

Rögtön a kapujához szögezte ellenfelét, s már a 2. percben vezetéshez jutott a címvédő. Dróth cselezte ki Tatait, majd éles szögből kapura lőtt. Spandler elsőre védeni tudott, de a kipattanót Hajmási bevágta (1-0). Öttel később Dróth duplázhatta volna meg együttese előnyét, ám Spandler hárított.

A vendégeknél Pál próbálkozott kétszer is távolról, de a lövése mindkét esetben jócskán elkerülte a kaput. Ráadásul a Fehér-csapatnak már a 10. percben összegyűlt az ötödik szabálytalansága.

Kisvártatva Rutai előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám a labda a kapufán csattant. Másodpercekkel később már a Haladás-szurkolók ünnepelhettek, miután Diniz csúnyán becsapta Tont, tolt egyet a labdán, majd kilőtte a hosszú felsőt (2-0).

Öt a négy elleni játékkal rukkolt elő a Balaton Bútor, de balul sült el a kísérlet. Luiggi ugyanis labdát szerzett, az exveszprémi Vas pedig az üres kapuba ívelt (3-0). Közel voltak a negyedikhez is a Vas megyeiek, csakhogy Dróth előbb kapufát lőtt, majd kisbüntetőt hibázott Spandlerrel szemben.

Archív fényképArchív fénykép

A hajrára fordulva a szombathelyiek is összegyűjtötték az ötödik faultjukat. Hárommal a szünet előtt Vas lökte Tont, az így megítélt tízméterest Pál kíméletlenül bevágta a jobb alsóba (3-1). A végjátékban mindkét hálóőr bemutatott egy-egy bravúros védést, így több gól már nem esett.

A 24. percben nagy lehetőséghez jutott a Veszprém, Dróth ugyanis megkapta a második sárga lapját a Fridrich ellen megítélt szabálytalanságáért, így befejezte a találkozót. A bakonyiak tehát emberelőnybe kerültek, Tatai előtt adódott nagy lehetőség, ám Gyimesi bravúrral hárított. Ami nem jött össze előnyben, az sikerült egyenlő létszámnál, Tatai távoli lökete ugyanis Szalmáson megpattanva a hálóban landolt (3-2).

A remek hangulatú, lüktető bajnokin mindent elkövettek az egyenlítésért a kékmezesek, több helyzetet is kidolgoztak, viszont a remek napot kifogó Hajmási eszén nem tudtak ismét túljárni. Igaz, a vendéglátó is közel járt ahhoz, hogy újra kettővel vezessen.

Fehér Zsolt néggyel a vége előtt időt kért, s ismét előhúzta az öt a négy elleni felállást. Az utolsó percben Tatai lábában volt az egyenlítés, de a csapatkapitány rosszul találta el a labdát, s közvetlen közelről Gyimesi kezébe lőtt.

A Haladás győzelmével matematikailag is bebiztosította döntőbe jutását, az FCV tovább küzdhet a második helyért.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 6. forduló:
Haladás VSE–Balaton Bútor FCV 3-2 (3-1)
Szombathely, 1000 néző. Vezette: Kovács G.
Haladás: Gyimesi – Kovács M., Hajmási, Dróth, Vas
Csere: Alasztics (kapus), Homlok, Szalmás, Luiggi, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Diniz
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Matyi (kapus), Komáromi, Ton, Dorogi, Ábrahám, Bencsik Á., Molnár D., Molnár R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Hajmási (2.), Diniz (10.), Vas (12.), ill. Pál (17.), Tatai (26.)
Piros lap: Dróth (24.)

futsalveszprem.hu
2022. április 4. 21:07