nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Nagy küzdelemben hajtottunk fejet a bajnok előtt

Küzdelmes, magas színvonalú játékot hozott a Balaton Bútor FC Veszprém és a vendég Haladás pénteki rangadója a futsal NB I felsőházi rájátszásában, amelyen a parádés formában védő Alaszticsnak is köszönhetően 2-0-ra nyert a címvédő.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Szuperrangadóval indult az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszása: az alapszakasz harmadik helyén záró Veszprém az első helyezett, címvédő Haladást fogadta péntek este a Március 15. utcai sportcsarnokban. „Isten hozott, Zoja” – állt a szurkolók molinóján, Tatai József csapatkapitány ugyanis menyasszonyával a közelmúltban átélhette a szülővé válás örömeit. Ez alkalomból Ovádi Péter társadalmi elnök és Rajki Tamás ügyvezető köszöntötte ajándékkal a csapatkapitányt.

Mindössze harminc másodperc kellett, hogy a góllövőlista éllovasa helyzetbe kerüljön, aki a majd’ ezer fős publikum bánatára a kapu mellé helyezett. A folytatásban elsősorban a taktikai harc dominált, nagyobb helyzetek nélkül folyt az egyébként kiváló iramú bajnoki. A 7. percben jártunk, amikor az exveszprémi Dávid egy remek labdaszerzést követően közelről lőhetett, de Fridrich az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A játékrész derekánál a másik korábbi bakonyi játékos, Vas pörgetett a kapu mellé.

A 12. minutumban Luiggi tizenkét méterről eleresztett, jobb alsóba tartó löketét védte lábbal Spandler. Aztán a Veszprém szerezhetett volna vezetést: az erőszakosan előretörő Ton jobb oldali beadását Bencsik perdítette a kapu fölé, mellé. Juanra időt kért, csapata pedig kisvártatva előnyhöz is jutott. Dávid jobb oldali oldalberúgásból hozta játékba Dróthot, aki ellépett védőjétől és a jobb alsóba lőtt (0-1).

Három és fél perccel a vége előtt Fehér Zsolt is magához hívta csapatát, amely magasabb sebességi fokozatba is kacsolt. Fridrich bal oldali sarokrúgása nyomán Sergiohoz került a játékszer, aki óriási helyzetben rosszul találta el a labdát. Gyorsan javíthatott volna a brazil, de a távoli lökete elkerülte a kaput. A végjáték egyértelműen a hazaiaké volt. Ton lőtt szép csel után, amit Alasztics lábbal hárított.

Ötven másodperc volt már csak vissza a játékszerből, amikor Tatai csent labdát Dávidtól, majd durrantott tizenkét méterről, ám Alasztics a kapufa segítségével hárítani tudott.A második játékrész elején jobbára a veszprémi térfélen folyt a játék, a vendéglátó kontrákkal veszélyeztett. Kemény párharcok, paprikás hangulat jellemezte a találkozót. A 26. minutumban Henrique szerzett labdát a saját hatosánál, majd a gyors ellentámadás végén Luiggihoz tálalt, aki ziccerben nem hibázott (0-2).

A Fehér-csapat hatalmas erőket mozgósított a szépítésért. Pál előbb éles szögből, aztán szabadrúgásból veszélyeztetett, azonban nem járt sikerrel. Tatai kétszer is közel járt a gólszerzéshez, de Alasztics bravúrt bravúrra halmozott. Rutai távolról próbálkozott, Alasztics eszén így sem lehetett túljárni. Az utolsó öt perchez érve vészkapussal rohamoztak a mieink, de a Haladás szervezett védekezését így sem tudták feltörni. Több gól így már nem esett, a vasiak máris nagy lépést tettek a bajnoki döntőért, a Veszprém lépéshátrányba került.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 1. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Haladás VSE 0-2 (0-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Wittner (Kubicsek, Kondákor)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Matyi (kapus), Komáromi, Ton, Dorogi, Sergio, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas
Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács M., Luiggi, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Henrique
Vezetőedző: Juanra Calvo 
Gólszerzők: Dróth (14.), Luiggi (26.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Amelyik csapat nem tud gólt lőni, az nem nyerhet. Hatalmas küzdelem folyt a pályán. A Haladás nagyon profin játszott, hiszen a kevés zicceréből kettőt értékesíteni tudott. Alasztics ma olyan formában védett, hogyha holnap reggelig játszunk, akkor se rúgtunk volna gólt neki. Ma egy Alaszticcsal jobb volt a Szombathely.

Juanra Calvo: – A vezető gólunk meghatározta a találkozót. Tudtuk, hogy egy kiváló csapathoz érkezünk, amely mindig nagyszerűen küzd. Minden elismerésem a játékosaimé, akik nagyon értékes győzelmet arattak a mai napon. Egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz, ami a döntőbe jutás. 

futsalveszprem.hu
2022. február 11. 22:10