nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
tegnap
#együttdobban

Vereséggel zártuk az alapszakaszt

A brazil Ton góllal debütált, de megszakadt a veszprémiek remek sorozata, miután a futsal NB I alapszakaszának záró fordulójában kikaptak a házigazda Berettyóújfalutól. A bakonyiak két ponttal kezdhetik a felsőházi rájátszást.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Rengeteg izgalmat, parázs küzdelmet ígért a futsal NB I alapszakaszának hajrája, a hétfő esti záró forduló előtt ugyanis hét gárda pályázott a felsőházi rájátszást érő első öt pozíció valamelyikére. A tabella második helyén álló Veszprém – sorozatban aratott négy bajnoki győzelmével – már az előző fordulóban kiharcolta a felsőházi tagságot, így némileg nyugodtabban utazhatott az ötödik Berettyóújfaluhoz. A négyszeres bajnok tehát az „életben maradásért”, a Balaton Bútor pedig a minél jobb helyezésért és azzal járó több bónuszpontért szállt harcba.

A bakonyiak kispadján ezúttal Németh Gábor másodedző foglalt helyet, Fehér Zsolt vezetőedző ugyanis – Rutai Balázshoz hasonlóan – ötödik sárga lap miatti eltiltását töltötte. Bemutatkozhatott azonban a két új szerzemény, a kapus Matyi Benjámin és a brazil szélső Everton Felipe (sportági nevén Ton). A hazaiaknál Gál István és Szabó Péter hiányzott betegség miatt.

A győzelmi kényszerben lévő vendéglátó elképzelései szerint indult a rangadó, Rafinha átadásából Nagy Imre lőtte ki a bal alsó sarkot a 4. percben (1-0). A túloldalon Sergio ezúttal is agilisan futsalozott, a rövid felsőbe tartó löketét Mezei védte bravúrral.

A mieink már a játékrész elején előhúzták az öt a négy elleni játékot, de nem sikerült igazán nagy helyzetet kialakítaniuk. A Berettyó veszélyesebben játszott, időt is kért Németh Gábor.

A játékrész hajrájához érve felpörögtek az események. Előbb Ton lökete pattant meg veszélyesen Horváth sarkán, majd Sergio kísérletét hárította Mezei. Az utolsó percben jártunk, amikor hazai labdavesztés után Ton vezethette a játékszert Mezeire, ám a nagyot sprintelő Horváth az utolsó pillanatban visszaért és szerelni tudott.

Egy-egy nagy helyzettel kezdődött a második felvonás. Előbb a jobb oldalon érkező Pál bombáját ütötte ki Mezei, majd a másik térfélen Takács lőtt a jobb kapufa mellé egy gyors kontra végén.

Jó iramú, harcos, lüktető mérkőzést láthatott a publikum. Tataiék nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ám ellenfelük állta a sarat. A meccs háromnegyedénél jártunk, amikor Nagy Imre, Rafinha és Takács tetszetős háromszögelése után utóbbi megduplázta csapata előnyét (2-0).

Öttel a vége előtt hatalmas lépést tett a győzelem felé a Berettyó. Horváth Norbert a saját térfeléről megiramodva játszotta meg a centerpozícióban helyezkedő Ráblt, s egy gyors kényszerítő után a hálóba lőtt (3-0).

A Veszprém ismét vészkapussal támadott, ami ezúttal eredményre is vezetett: Sergio balra kitett labdáját honfitársa, az újonc Ton vágta a hosszúba (3-1). A kék mezesek a hátralévő időben kapujukhoz szögezték riválisukat. A legvégén Pál szabadrúgásból veszélyeztetett, de a tizenhárom méterről eleresztett löketét védte a remeklő Mezei.

Miután az Aramis 4-4-es döntetlent játszott a Kecskeméttel, a DEAC pedig 4-2-re verte az Újpestet, a Veszprém a harmadik helyen zár, így két bónuszpontot visz magával a rájátszásba.

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló:
MVFC Berettyóújfalu–Balaton Bútor FC Veszprém 3-1 (1-0)
Berettyóújfalu, vezette: Zimonyi (Borbás, Sántha)
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Rafinha
Csere: Sándor (kapus), Sipos, Tóth A., Rézműves, Kártik, Szathmári, Nagy D., Sid, Takács Z.
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Ton, Sergio
Csere: Matyi (kapus), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Bencsik Á, Fellembek, Kiss M.
Megbízott edző: Németh Gábor
Gólszerzők: Nagy I. (4.), Takács (31.), Horváth N. (36.), ill. Ton (36.)

futsalveszprem.hu
2022. január 31. 20:36