nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Tükörsima sikerrel jutottunk a felsőházba!

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a sereghajtó Kistarcsa elleni sikerével egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a sereghajtó Kistarcsa elleni sikerével egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Legutóbbi – Boromisza Dániel súlyos sérülése miatt „vezéráldozattal” is járó – debreceni bajnoki győzelmével saját kezébe vette sorsát a veszprémi futsalcsapat Az alapszakasz utolsó hazai találkozóján így annak tudatában lépett pályára Fehér Zsolt legénysége, hogy amennyiben legyőzi a sereghajtó Kistarcsát, biztosan a felsőházban kezdheti meg a rájátszás küzdelmeit.

Mindez azonban csak első ránézésre tűnt egyszerű feladatnak, hiszen az újonc vendégek a közelmúltban két figyelemreméltó eredményt is produkáltak hazai környezetben: decemberben legyőzték a címvédő Haladást, legutóbb pedig döntetlent játszottak a Berettyóújfalu ellen.

A bakonyiak „Visszavárunk Dani!” feliratú pólóban érkeztek meg a játéktérre, a szurkolók pedig „Jobbulást Dani”, illetve „Veled vagyunk Dani” feliratú molinókkal üzentek a gárda csapatkapitányhelyettesének, aki a DEAC ellen szárkapocs- és sípcsonttörést szenvedett.

Vendég lehetőségekkel kezdődött a találkozó. Előbb Kövesdi, aztán Bita tüzelt távolról, de Spandler mindkétszer résen volt. A Balaton Bútor aztán rögtön az első kontrájából betalált: Pál átadásából a góllövőlistát vezető Tatai szerzett vezetést (1-0).

A Veszprém kontrollálta a játékot, a kistarcsaiak kevés veszélyt jelentettek Spandler kapujára. A 8. percben meg is duplázta előnyét a vendéglátó: Tatai passzát Rutai vágta a hálóba (2-0).

Kettő az egy ellen vihette a játékszert a rivális, Kövesdi került helyzetbe, ám Spandler eszén ezúttal sem lehetett túljárni. Ismét megvillantak viszont a mienk. Szép akció végén Bencsik tálalt Pálhoz, aki háromra növelte a különbséget (3-0). A fekete-kék mezesek öt a négy elleni játékkal is próbálkoztak a hátralévő időben, de így sem jártak sikerrel.

Kimaradt vendég lehetőséggel és veszprémi ellentámadással indult a második felvonás. Rutai szépen tartotta meg a labdát, s passzolt a jobb oldalon érkező Tataihoz, aki másodszor is betalált (4-0).

Pál kapufájánál még felhördült a nyolcszáz fős publikum, amely Tatai jóvoltából aztán a 25. percben ismét gólt ünnepelhetett (5-0). Hárommal később Bohony kapus kínálta meg „kollégáját” egy életerős lökettel, amit Spandler a kapu fölé ütött.

A Pest megyeiek újfent öt a négy elleni játékkal próbálkoztak, de kapura lövésig sem jutottak. A mérkőzés csendesen csordogált a hátralévő időben, amikor is hárommal a vége előtt szépített Sohár Zoltán legénysége: Barabás Ádám centerezését követően Vadászi zörgette meg a hálót. A szurkolók felállva ünnepelték kedvenceiket, amikor a hajrában Gellérfi is betalált, beállítva az 5-2-es végeredményt.

futsalveszprem.hu
2022. január 21. 22:23