Kiütéssel nyert a címvédő!

A legjobb tizenhat közé jutott a futsal Magyar Kupában a Balaton Bútor FC Veszprém, miután 11-0-ra győzött a harmadosztályú Lurkó Focimánia vendégeként, hétfőn Szászbereken.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A címvédő Veszprém – a többi NB I-es alakulathoz hasonlóan – a második körben csatlakozott a futsal Magyar Kupa 2021/2022-es kiírásának küzdelmeihez. Fehér Zsolt legénysége abszolút esélyesként utazott Szászberekre, ahol a harmadosztályú, a Pest megyei regionális bajnokságban szereplő Lurkó Focimánia együttesével csapott össze.

Nos, egyetlen pillanatig sem volt kérdéses a párharc kimenetele. A bakonyiak ugyanis az egyaránt duplázó Tatai és Rutai révén az első négy percben négy gólt is lőttek, a szünetben pedig már 0-7 állt az eredményjelzőn.

A Balaton Bútor a második játékrészben sem vett vissza az iramból, Tatai összesen öt, Rutai négy találatig jutott, de Pál és Serginho is megzörgette a hálót.

A Veszprém tizenhat esztendős kapusa, Koncsol Norbert már a 10. percben beállhatott, s a kezdőként pályára lépő Spandlerhez hasonlóan kapott gól nélkül hozta le az összecsapást (0-11).

A címvédő tehát könnyedén jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

A mieink egy hét múlva már a bajnokságban bizonyíthatnak a Debrecen vendégeként.

Férfi futsal Magyar Kupa, 2. forduló:
Lurkó Focimánia–Balaton Bútor FC Veszprém 0-11 (0-7)
Szászberek, vezette: Apkó (Strehó, Fábián)
Lurkó Focimánia: Szücs – Vadas, Rácz, Balogh Zs., Tóth T.
Csere: Héja, Cziczás, Angyal, Nagy G., Szabó B.
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Komáromi, Serginho, Bencsik Á. Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

futsalveszprem.hu
2022. január 10. 22:07