nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Babamérlegekkel támogattuk a veszprémi kórházat

A Beurer-Hungária Kft. – a Balaton Bútor Futsal Club Veszprém közbenjárásával – digitális csecsemőmérlegeket adományozott a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának.

Az élvonalbeli futsalbajnokságban jeleskedő Balaton Bútor FC Veszprém az elmúlt években már többször is bizonyította, hogy nem feledkezett meg társadalmi szerepvállalásáról. A Magyar Kupa-címvédő együttes tavaly elsődlegesen az állatvédelemre koncentrált; szurkolóikkal karöltve az Állatvédő Egyesület Veszprém munkáját segítették különböző gyógyszerek beszerzésével.

Nem feledve, hogy a klub vezetői a Veszprémi Állatkerttel is hároméves együttműködési megállapodás kötöttek, amelynek keretében a csapat hozzájárult az intézményben élő fekete medvék mindennapjaihoz. A kék-fehérek idén úgy döntöttek, a továbbra is tomboló világjárvány ismeretében ezúttal egészségügyi intézményt, méghozzá a Csolnoky Ferenc Kórházat támogatják.

Soós Csaba mellett Fejes Veronika és Rajki TamásSoós Csaba mellett Fejes Veronika és Rajki Tamás

A Balaton Bútor FCV elöljárói fel is vették a kapcsolatot az Emberkék Alapítvánnyal, amelyet a gyermekosztály fekvő és járó betegei gyógyulásának elősegítésére, körülményeinek javítására hoztak létre még anno 1995-ben. Az alapítvány a befolyó támogatásokból megszámlálhatatlan mennyiségű műszert, diagnosztikus eszközt vásárolt a Gyermekgyógyászati Centrum számára az elmúlt 26 évben.

Rajki Tamás elmondta, az egyeztetések után kiderült, hogy a kórháznak nagy szüksége van digitális csecsemőmérlegekre. A Balaton Bútor FCV ügyvezetője ezt követően felvette a kapcsolatot együttműködő partnerük, a Beurer-Hungária Kft.-vel, amely azonnal biztosította segítő szándékáról a sportvezetőt. A babamérlegeket az említettek még karácsony előtt átadták az alapítványnak.

Soós Csaba, a Beurer helyi igazgatója emlékeztetett, mióta 2003-ban átvette a cég irányítását, folyamatosan arra törekszik, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a helyi kulturális- és sportéletet, valamint az egészségügyet. Hangsúlyozta, örömmel mondtak igent a futsalcsapat kérésére, hiszen a csecsemők és azok szüleinek körülményein segíteni hatalmas öröm.

Fejes Veronika, az Emberkék Alapítvány képviseletében köszönetét fejezte ki a támogatás tükrében. Rámutatott, ahogy az evőeszközök, úgy a papucsok, törölközők, ágyneműk is fogyóeszközök, amelyeket mindig boldogan fogadnak. Megújult mérlegekről nem is mertek álmodni, de hála a futsalcsapatnak és a Beurernek az édesanyák immár méltó eszközökön mérhetik le kisbabáikat.

Az átadáson Soós Csaba igazgató egy további felajánlást is tett az Emberkék Alapítvány irányába: a Beurer még karácsony előtt saját gyártású takarókat is eljuttat majd a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályára.

futsalveszprem.hu
2021. december 16. 12:37