nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
PTE-PEAC
2024. április 3.
Utolsó mérkőzés
PTE-PEAC
1
1. FC VESZPRÉM
5
2024. március 27.
#együttdobban

Négy meghívó a felnőtt válogatottba

Spandler Mátyás, Pál Patrik, Tatai József és Rutai Balázs is meghívót kapott a felnőtt futsalválogatottba, míg Dorogi Benjaminra az U19-es válogatottnál számítanak. Pál Patrik sérülés miatt sajnos nem tarthat társaival.

Az A-válogatott az Eb-selejtező sorozat lezárultával már a következő tétmérkőzésekre, a jövő évi vb-selejtezőkre készül. Turzó József szövetségi kapitány a jövő heti, bosnyákok elleni mérkőzések előtt több olyan játékost is meghívott a keretbe, aki az előző egy évben nem volt alapembere a válogatottnak, vagy egyáltalán nem volt még a keret tagja.

A mieink november 15-én, hétfőn 17.30-kor és november 16-án, kedden 20.45-kor is megmérkőznek az Európa-bajnokságra készülő bosnyák válogatottal.

A következő néhány hónapos időszak a vb-selejtezőkre való felkészülésről, és az optimális keret kialakításáról szól a válogatottnál. Az előkészületek már megkezdődtek, a bővebb keret tagjai alapos fizikai felméréseken estek át, az előttünk álló összetartáson pedig az is kiderül, hogy nemzetközi szinten, egy erős európai együttes ellen mire képesek a játékosok.

– nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Rutai Balázs, Pál Patrik (sérülés miatt nem tarthat társiavl), Tatai József és Spandler Mátyás is meghívott kapottRutai Balázs, Pál Patrik (sérülés miatt nem tarthat társiavl), Tatai József és Spandler Mátyás is meghívott kapott

A bosnyákok egy rendkívül erős csoport megnyerésével harcolták ki az Európa-bajnoki részvételt, és egyáltalán nem véletlenül: nagyon erős csapatuk van, tele gyors játékosokkal, valamint egy kivételes képességű kapussal. Ezúttal a szokásosnál nagyobb létszámmal készülünk az előttünk álló mérkőzésekre, jó pár olyan futsalossal, akik az előző selejtező sorozatnak nem voltak részesei, de az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményük alapján kiérdemelték a meghívót. Így amellett, hogy több játékos aktuális formájáról kaphatunk pontos képet, könnyebben megoldható az is, hogy a nemrégiben a Bajnokok Ligájában is helytálló Haladás játékosait megóvjuk a túlzott terheléstől.

– tette hozzá a szakember.

Dorogi Benjamin a korosztályos válogatottban bizonyíthatDorogi Benjamin a korosztályos válogatottban bizonyíthat

A felnőttek mellett az U19-es csapat játékosai is pályára lépnek hétfőn (20.45) és kedden (17.30), ők a moldovai korosztályos válogatottat látják vendégül a Sterbinszky Amália Csarnokban. A korosztályos válogatott a tervek szerint márciusban játssza le Eb-selejtező mérkőzéseit, a négycsapatos tornán a francia, a házigazda szerb és a szlovén együttes lesz a három ellenfele.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:
Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:
Nagy Imre (MVFC)
Dávid Richárd (Haladás)
Sipos Gergő (Haladás)
Pál Patrik (Veszprém) - sérülés miatt nem tarthat társaival
Vas Ádám (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Harmati Tamás (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás)
Büki Baltazár (Aramis)
Rábl János (MVFC)
Tóth Attila (MVFC)

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:
Nyerges András (Aramis)
Molnár Gábor (Aramis)

Mezőnyjátékosok:
Vitamaniuc Bartha Dávid (Haladás)
Kovács Máté (Haladás)
Gerencsér Antal (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)
Panyi Kristóf (Újpest FC)
Lipl Noel (TF)
Béres Dominik (Újpest)
Szatmári Ákos (MVFC)
Dorogi Benjamin (Veszprém)
Véghelyi Balázs (MFA)
Csercsa Gergő (Gyulaháza Futsal)
Kardos Olivér (Rubeola FC)

futsalveszprem.hu
2021. november 13. 19:01