nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
MVFC BERETTYÓÚJFALU
1. FC VESZPRÉM
2024. április 22.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
2
DEAC
3
2024. április 8.
#együttdobban

Jól kezdtünk, de a Haladás jobban folytatta

Az első felvonásban még egálra álltak a felek, ám végül a Balaton Bútor FCV 5-2-re alulmaradt a listavezető Haladás otthonában a futsal NB I hétközi összecsapásán.

Szerda este vérbeli rangadónak adott otthont a szombathelyi Haladás Sportcsarnok: a futsal NB I címvédője korábbról pótolt mérkőzésen a Magyar Kupa-győztes Veszprém gárdáját fogadta. A tizedik kör összecsapását előzőleg a vasiak BL-programja miatt halasztották el.

A bakonyiak vezetőedzője, Fehér Zsolt továbbra sem számíthatott a BL-győztes Serginho Paulista játékára, aki a közelmúltban izomsérülést szenvedett. Míg a házigazda trénere, Juanra Calvonak az exveszprémi Vas Ádámát kellett nélkülöznie, aki eltiltását töltötte.

A vendégek már a harmadik percben előnyhöz jutottak: Tatai bepasszolt labdáját Boromisza adta a vissza, a csapatkapitány pedig a hálóba talált Alasztics lábai között. Nem sokkal később Dróth sikeresen fordult le az eltiltás után visszatérő Fridrichről, a szombathelyi játékos a lövése pedig Tatairól Spandler kapujába jutott (5. perc: 1-1).

Pár pillanattal később az exveszprémi Dávid végezhetett el szögletet. Az emelt passzra mintaszerűen érkezett Dróth, majd kapásból újabb gólt szerzett (2-1).

Pont nélkül távozott Szombathelyről a Veszprém (archív fénykép)Pont nélkül távozott Szombathelyről a Veszprém (archív fénykép)

Izgalmas játék folyt a pályán, kisebb helyzetek mindkét oldalon kialakultak, de a kapusok hozták a tőlük várhatót. A tizenharmadikban viszont Fehér Zsolt emberelőnyös játékra váltott.

A vészkapus Tatai pedig be is talált, ezzel ismét egálra alakítva a részeredményt (2-2). Több találat az első játékrészben már nem esett. A második felvonás szombathelyi találattal vette kezdetét: egy kijátszott formáció után Vatamaniuc volt eredményes (32. perc: 3-2). Dróthnak a mesterhármas is összejött: a Haladás csapatkapitánya távolról bombázott a huszonkilencedikben (4-2).

Próbálkoztak a veszprémiek, de a hazai együttes megingathatatlan volt: Kovács szerezte meg a Haladás ötödik gólját (33. perc: 5-2). A hajrában ismét emberelőnyös játékra váltottak a vendégek, ám több találat nem esett a mérkőzésen. A házigazda, listavzető Haladás végül 5-2-re múlta felül a veszprémi együttest.

Férfi futsal NB I alapszakasz, 10. fordulóból halasztott mérkőzés:
Haladás VSE – Balaton Bútor FCV 5-2 (2-2)
Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezette: Zimonyi (Czene, Tolnay).
Haladás: Alasztics – Hajmási, Sipos, Razala, Henrique.
Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Szalmás, Dróth, Dávid, Vatamaniuc, Gerencsér.
Vezetőedző: Juanra Calvo.
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai.
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Dróth (5., 6., 29.), Vatamaniuc (22.), Kovács (33.) ill. Tatai (1., 13.),

futsalveszprem.hu
2021. november 10. 21:57