nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Rajki Tamás: Arra koncentrálunk, hogy a fiataljainknak még több lehetőséget tudjunk biztosítani!

A futsal NB I alapszakaszát tekintve a veszprémiek remekül teljesítettek: a harmadik pozícióban végezve négy pontot vihetnek magukkal a február végén rajtoló felsőházi rájátszásba. A klub ügyvezetője, Rajki Tamás rámutatott, elsődleges céljuk továbbra is az, hogy a fiatal játékosaik idővel húzóemberekké, vezérekké váljanak.

Az 1. Futsal Club Veszprém pazar időszakot tudhat maga mögött: a kék-fehérek az elmúlt héten záruló alapszakaszban huszonkét mérkőzésből tizennégyet megnyertek, három döntetlen mellett mindössze öt alkalommal maradtak alul riválisaikkal szemben. A hazai derbiket tekintve egyedül a címvédő Haladásnak sikerült három ponttal távoznia a Március 15. utcai sportcsarnokból.

Rajki Tamás, a klub ügyvezetője elmondta, elégedett a csapat teljesítményével, a szurkolók irányába pedig köszönettel fordult.

A töretlen támogatás, amit évről évre kapunk a veszprémi közösségtől, segítette a csapatot átlendülni a holtpontokon. Az együttesünk átlagéletkora a tavalyi adatokhoz képest is fiatalodott, így különösen nagy öröm, hogy a harmadik pozícióból várhatjuk a felsőházi rájátszás küzdelmeit.

Rajki Tamás hálás a szurkolók támogatásáért (archív fénykép)Rajki Tamás hálás a szurkolók támogatásáért (archív fénykép)

A csapatösszetételt tekintve húzóembert veszített a Veszprém decemberben, amikor is a brazil bajnok Everton Felipe családi okokra hivatkozva felbontását kérte a 2025 nyaráig tartó szerződésének. Rajki hozzátette, igaz, rutinos játékost veszítettek, de Ton búcsúzása nem adott okot számukra, hogy a rájátszásra változtassanak a kereten.

A sokat látott, tapasztalt futsalosok jelenléte elengedhetetlen a fejlődéshez, de az elmúlt évek alatt az egykor még fiatalként igazolt játékosaink is húzóemberekké fejlődtek. Spandler Mátyásra és Fridrich Dávidra is bármikor, bármilyen helyzetben számíthatnak a fiataljaink, nem feledve a legrutinosabb futsalosunkat, Tatai Józsefet.

Rajki Tamás ügyvezető és Ovádi Péter társadalmi elnök (archív fénykép)Rajki Tamás ügyvezető és Ovádi Péter társadalmi elnök (archív fénykép)

Ton távozása a játékostársakat, a vezetőséget és a szurkolókat is váratlanul érintette, de úgy láttuk tisztességesnek, ha nem álljuk útját. A pótlása helyett pedig inkább arra koncentrálunk, hogy a fiatal játékosainknak, Molnár DánielnekBognár Patriknak, Meczner BoldizsárnakBognár Martinnak és Koncsol Norbertnek még több lehetőséget tudjunk biztosítani.

A klubvezető emlékeztetett, az utánpótlást tekintve jelenleg több 2006-os és 2007-es születésű, saját nevelésű futsalos is kopogtat a felnőtt csapat ajtaján. Schalbert Dominik a korosztályos válogatottban is bizonyíthatott már, míg Varga MilánbanJuhász MárkbanPálfi Rolandban és Vér Dávidban is komoly potenciál rejlik.

A válogatott meghívók is bizonyítják, hogy jó úton haladunk a tervünk felé, miszerint a jövő csapatát Veszprémben építjük. A visszatérő Lux B. Gábor mellett Fellembek Zétény debütálhat a felnőtt válogatottban, ami hatalmas büszkeség számunkra. Az előttünk álló időszakban már csak arra koncentrálunk, hogy a felsőházi szereplésünk minél sikeresebb legyen: szeretnénk újabb éremmel kiszolgálni a szurkolóinkat!

Az 1. Futsal Club Veszprém számára február 23-án (18.30) hazai környezetben veszi kezdetét a felsőházi rájátszás a Nyíregyháza ellen. Részletes menetrend később várható.

futsalveszprem.hu
2024. február 7. 13:57