nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Pont nélkül távoztunk Nyíregyházáról

Visszacsúszott az NB I-es tabella negyedik helyére az 1. Futsal Club Veszprém, miután a hétfői játéknap igencsak hullámzó mérkőzésén 6-4-re kikapott a Nyíregyháza vendégeként.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

A Berettyóújfalu elleni idegenbeli vereség és a Kecskemét vendéglátójaként aratott drámai győzelem után ismét egy erős rivális, a negyedik helyen álló Nyíregyháza várt a második Veszprémre a futsal NB I hétfői játéknapján.

Megfontolt játékkal kezdtek a felek. Az első nagyobb lehetőségre a 6. percig kellett várni: egy kontratámadás után Ton passzolt Gerencsérhez, aki megszerezte a vezetést a Veszprémnek (0-1). A Nyíregyháza azonnal észlelt és brazil légiósai révén bő két perc alatt fordítani tudott (2-1). A játékrész derekánál Ton egyéni akciójából megszületett az egyenlítés. Sőt, másodpercekkel később ismét betalált a brazil bajnok (2-3).

Nagyot csatázott a Nyíregyháza és a Veszprém, a végén a házigazda örülhetett (archív fotó)Nagyot csatázott a Nyíregyháza és a Veszprém, a végén a házigazda örülhetett (archív fotó)

Tovább hullámzott a mérkőzés. Hárommal a szünet előtt Öreglaki egalizált, aki nem sokkal később a vezetést is visszavette együttesének (4-3). Bő három perc telt el a második felvonásbók, amikor Fridrich egyenlített egy remek egyéni akció végén (4-4). A meccs háromnegyedénél aztán Gregory ismét előnyhöz juttatta a házigazdát (5-4).

A folytatásban több helyzetet is kialakított a Veszprém. A legközelebb Fridrich járt a gólszerzéshez, aki a kapufát találta el. Öt a négy elleni játékkal próbálkozott a Fehér-csapat. A nyírségiek azonban labdát szereztek, Dávid pedig húsz másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozó sorsát (6-4).

A Nyíregyháza győzelmével megelőzte a mieinket, s mivel a rivális Berettóújfalu is nyert a Magyar Futsal Akadémia ellen, az FCV visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Folytatás pénteken (18.30) hazai környezetben az Aramis ellen.

Férfi futsal NB I, 15. forduló:
Nyíregyháza–1. FC Veszprém 6-4 (4-3)
Nyíregyháza, vezette: Szabó F. (Balla, Sánta)
Nyíregyháza: Gagyi – Öreglaki, Gregory, Dávid, Maneca
Csere: Petró (kapus), Szabó L., Krajnyák, Kovács B., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á.
Vezetőedző: Lovas Norbert
Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Bognár M., Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Maneca (8.), Gregory (9., 29.), Öreglaki (17., 19.), Dávid (40.), ill. Gerencsér (6.), Ton (12., 12.), Fridrich (25.)

futsalveszprem.hu
2023. november 27. 22:02