nap
óra
perc
mp
Következő mérkőzés
SG KECSKEMÉT
1. FC VESZPRÉM
2024. május 6.
Utolsó mérkőzés
1. FC VESZPRÉM
1
HALADÁS VSE
6
2024. április 26.
#együttdobban

Drámai végjáték után győzelem a rangadón

A veszprémi futsalcsapat parázs küzdelemben, Lux B. Gábor utolsó másodpercben szerzett góljával győzte le a vendég Kecskemétet az NB I hétfő esti rangadóján.

Tudósítás: Zatkalik Dávid / vehir.hu

Négy nappal azután, hogy a Berettyóújfalu otthonában 3-0-s vereséget szenvedett, hétfő este már újabb rangadót játszott a futsal NB I-ben a Veszprém. A tabella második helyén álló bakonyiak az ugyancsak 26 pontos, rosszabb gólkülönbsége miatt a negyedik pozíciót elfoglaló Kecskemétet fogadták a Március 15. utcai katlanban.

Fotók: Domján Attila / futsalveszprem.huFotók: Domján Attila / futsalveszprem.hu

A kezdő sípszó előtt – a társadalmi szerepvállalás fontosságát szem előtt tartva – Porga Gyula polgármester és Rajki Tamás ügyvezető adott át sportszereket a veszprémi Bárczi Gusztáv iskola részére.

Fotók: Domján Attila / futsalveszprem.huFotók: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Nagyszerűen kezdett a Veszprém, Rigónak többször is játékba kellett avatkoznia a találkozó elején. A 4. percben aztán vezetést szerzett a házigazda: Fridrich átadásából Gavrilovics volt eredményes (1-0). Kisvártatva meg is duplázhatta volna előnyét a Fehér-csapat, ám Fellembek néhány centivel lemaradt Fridrich keresztpasszáról.

Az elmúlt hét fordulót veretlenül megvívó kecskemétiek nehezen találták a játék ritmusát, mégis összejött nekik az egyenlítés. A 4. percben Fekete beadását követően Fridrich sarkáról ugyanis a hálóba pattant a játékszer (1-1).

A játékrész derekánál Ábrahám tűzte rá, ám Rigó kiütötte a labdát. Öttel a szünet előtt pedig Fellembek lőhetett egy gyors kontratámadás végén, aki a kapufát találta telibe. A pihenőig hátralévő időben is az 1. FCV irányította a játékot, de több gól már nem esett.

Fotók: Domján Attila / futsalveszprem.huFotók: Domján Attila / futsalveszprem.hu

Kecskeméti lehetőséggel indult a második játékrész: Suscsák löketét Spandlernek kellett védenie.

A jó iramú, időnként feszült hangulatú összecsapáson nagy taktikai csata zajlott; mindjét gárda teljes erőbedobással küzdött. A 28. minutumban jártunk, amikor Dorogi szöglete után Gerencsér ismét megszerezte a vezetést az övéinek (2-1).

Igaz, nem sokáig örülhetett a publikum. Pál, Tomics és Suscsák szép adogatássorozata után utóbbi azonnal egyenlített (2-2). A hátralévő időben is parázs küzdelmet láthattunk, mindkét kapu előtt záporoztak a lehetőségek, de a hálók érintetlenek maradtak.

Egészen a legvégéig… Két másodperccel a lefújás előtt a Veszprém végezhetett el sarokrúgást. Fehér Zsolt időkérése után Fridrich passzolt Luxhoz, aki a bal kapufa segítségével betalált.

Csaknem ezer ember ugrott talpra, az 1. FCV drámai körülmények között szerezte meg a győzelmet (3-2).

Férfi futsal NB I alapszakasz, 14. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–SG Kecskemét Futsal 3-2 (1-1)
Veszprém, 900 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss, Tiringer)
Veszprém: Spandler – Tatai, Everton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald (kapus), Fridrich, Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Rigó – Bíró, Pál, Suscsák, Tomics
Csere: Lehotai, Hajnal, Bencsik R., Kajtár, Miloszavljevics, Haász, Nádudvari, Fekete, Szabó J.
Vezetőedző: Koós Károly
Gólszerzők: Gavrilovics (4.), Gerencsér (28.), Lux (40.), ill. Fridrich (6. – öngól), Suscsák (29.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Kiélezett, jó mérkőzést láthattunk, amelyen nem voltak üresjáratok. Két kiválóan felkészített gárda találkozott, a felek tudták, hogy mire számíthatnak egymástól. A végén egy szerencsésnek mondható góllal nyertünk, de valójában egy begyakorolt figurát láthattak a szurkolók, ami edzőként hatalmas boldogság nekem. Nagy fegyvertény a mai győzelem, mert a Kecskemét borzasztóan erős gárda.

Koós Károly: – Igazi rangadót láthattunk. Mindkét csapat azt nyújtotta, amire előzetesen számítani lehetett. Nagy iramú, közönségszórakoztató meccset láthattunk. Bármelyik irányba eldőlhetett volna a mérkőzés, a végén a Veszprém örülhetett, amiben a szerencsefaktor is szerepet játszott. Ami bosszant, hogy mindhárom gólt pontrúgás után kaptuk. Egyébként maximálisan elégedett vagyok a csapatommal.

futsalveszprem.hu
2023. november 20. 22:53